Говедовъд начело на класацията фермер на годината за Германия

0

На 18 октомври в Берлин по време на гала спектакъла “Нощ на земеделието” в присъствието на 350 души се събраха да отпразнуват с разнообразни програми победителите в десетте категории и накрая и крайния победител за фермер на немскоговорещите страни за 2016 г.

В присъствието на министъра на земеделието на Германия Кристиян Шмид бе обявен и победителя. За гордост на говедовъдите не само в Германия, а и в цяла Европа голямата награда получи фермера говедовъд от Росдорф Майкъл Дорр. Бяха дадени и първи награди по категории – растениевъд, биологично производство, производство на енергия, птицевъд, млад фермер, бизнес идея, мениджър, свиневъд, бизнес дама и млекопроизводител.

От общо 150 допустими кандидати от немскоговорящите страни, журито състояща се от експерти от сдружения и фирми, след внимателно разглеждане на документите за кандидатстване бяха допуснати 30 земеделски производители на финала.  Кой печели, бе обявено пред публиката. Преди да започне веселбата министър Шмид каза: “Ето, днес нашите фермери получават заслуженото, те са чест за високото качество и безопасни храни, които произвеждат за хората, това важи най-вече за млекопроизводителите които направиха това и в една изключително тежка година за тях”

говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here