Рунд втори-Арбов отговаря на въпрос 3 и 4

0

Въпрос три от Цеко:

    Според мен тази статия и това изследване е поръчано“платено“ от фирмата производител на сексирана семенна течност с цел да се продава повече такава. Погледнете графиката за 1-вата лактация „колонка B“ – как кравата може да предположи ,че на втората лактация ще роди женско теле и даде повече мляко от кравата в „колонка С“ която на 2-рата лактация ще роди мъжко теле?
С тези патенти – мега компаниите заробват света , ако случайно някой открие сам метод за сексиране сигурно STgenetics ще го смачкат от съдебни дела. Както съдят фермерите които си оставят семена от опращени от патентовани посеви растения. Какво ще стане ако STgenetics откажат да сексират семенна течност за другите компании ? Ще станат монопол а това ще стане рано или късно. Това не е „български удар под кръста“ това е „американски удар под кръста“ . И пак ще се върна на изследването . Понеже най-вероятно е намаляло използване на сексирана семенна течност – фирмата е измислила нова реклама „ПОВЕЧЕ МЛЯКО“ да удари точно в 10-ката болното място на фермера. А дали изследването е правено на крави които преди доене им е поставен „ХОРМОН НА РАСТЕЖА“ да дават повече мляко ? Как хормоните от фетуса ще надделят от тези инжективните ? От друга страна даже и да е така – какво ще правим с толкова женски телета – при тази цена на млякото . Като е с такава заплодяемост и толкова пречистена сексираната семенна течност – защо не се препоръчва на крави които са в синхронизиран еструс?

Отговор на въпрос три от Тодор Арбов:

Явно съм настъпил някой по мазола (интереса), за да се вдига толкова много шум и да се пишат такива глупости.

Господин Цеко, нещо да сте чували за права и обратна хормонална връзка между плода и майката? Ако не сте – това си е Ваш проблем. Та тази хормонална връзка дава на кравата сигнал какво теле носи в утробата си.

Относно методите на сексиране – има компании, които ползват собствено оборудване, работещо на същи принцип, без да ползват патенти. Проблема е, че оборудването им за сега е по-примитивно и дава по-ниска чистота на сортиране и по-ниска заплодяемост на спермата. 

Що се отнася до рекламата, всички компании от по-горната таблица могат да я ползват, тъй като продуктът SexedUltra е един и същ за всички, които ползват услугите на Sexing Technologies. Разликата е само в концентрацията, но и тя ще изчезне, тъй като по договор Sexing Technologies са длъжни да предоставят максимално заявения брой машини до две години след излизането на нов модел (Genesis III) и това ще стане през 2017 година. Явно, г-н Цеко изобщо не разбира от бизнес, ако си мисли че някой ше закрие просперираш бизнес, само за да направи мръсно на другите.

Въпрос четири от Цеко:

Като са толкова коректни STgenetics и не правят Български“удари по кръста“ , защо в статията акцентират – „вземайте от нас семенна течност защото апаратурата ни е по добра от тези на другите фирми на които пак ние им продаваме апаратура и знаем че тя е стара и не работи добре“ – това е за съд . Не може да кажеш , че твоите клиенти нямат добро оборудване – при условие че ти им го доставяш . Извинявайте че нямам експертен изказ ама нещо сте се объркали и ако от STgenetics разберат какво пишете по сайтовете , ще ви дърпат за ушенцето.

St Genetics няма нищо общо с изследването за пола на телето, което е публикувано за пръв път в National Geographic през 2014 година. Самият факт, че най-големите международни компании по изкуствено осеменяване ползват едно и също оборудване и технологичен процес, е достатъчна реклама. Относно хормона на растежа (BST) – той отдавна се използва много ограничено в САЩ поради нежеланието на консуматорите да купуват такова мляко и млечните продукти от него. По-малко от 10% от фермите все още го използват.

В българското млечно говедовъдство най-голям проблем са мъжките телета, питайте който и да е фермер. Женските телета са крайно необходими за да се направи основен ремонт на българското млекодайно поголовие, което е със средна годишна млечност под 4,000 литра. В големите ферми реалният годишен брак достига до 40-45% и в много случаи “губещи” крави се държат само заради субсидиите “на глава”, тъй като няма достатъчно юници за ремонт.

Новият продукт SexedUltra успешно се използва и в програмите за хормонална синхронизация на еструс. Мога да ви кажа как, но срещу заплащане, тъй като Ви не четете това, което безплатно се публикува в интернет.

говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here