“Млечна” инвестиция на Виетнам в Русия.

0

   Ръководителя на проекта, руския специалист по говедовъдство Пьотър Бочаров е информирал   своя добър приятел , нашия експерт по говедовъдство -Тодор Арбов за следното:

Резултат с изображение за Thai Huong
Ще дочака ли България такъв инвеститор
  Виетнамската  група VT Group (Виетнам)  започва строителството на голям говедовъден  комплекс  в област Уляновск – Русия. На 18 октомври е направена първата копка от официални лица от Русия и Виетнам и разбира се от президента на групата VT Group г-жа Тхай Хуонг.Споразумение за сътрудничество бе подписан от страните през май тази година. В документа се предвижда  изграждане на комплекс  за млекопроизводство и преработка на мляко в промишлен мащаб, използвайки се високи технологии. Въвеждането му в експлоатация е планирано за 2019 г. Резултат с изображение за Thai HuongВ 9 те ферми, които ще се  изградат  в рамките на проекта ще се отглеждат  45 хиляди броя млечни крави  със собствено производство на фуражи. Общият капацитет на комплекса ще бъде 100 000бр. говеда от всички категории.

Г-жа  Тхай Хуонг е благодарила на ръководството на региона за помощта и ефективно сътрудничество в решаване на организационните проблеми при изпълнението на проекта. Тя отбеляза също, че производство ще създаде работни места за местното населението, и след  една година се планира да има и първите продукти.Стартирането на проекта ще позволи в региона да се  удвои производството на мляко.

Госпожа  Тхай Хуонг  влиза в списъка на 50-те най-влиятелни азиатски жени. През 1994 тя основава една от първите частни банки във Виетнам, която в момента е включена в списъка на най-големите кредитни организации в страната. През 2009 г. VT Group  взема решение  да инвестира в  млечния  бизнес. След 5 години,групата заема повече от 30% от виетнамския пазар за мляко. В момента имат над 140 магазина в 32 града във Виетнам.

Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here