Новините в няколко реда

0

Европа-Брой на млечните крави в ЕС

2В най-новата си прогноза Европейската комисия очаква, броят  на млечните крави в ЕС да намалее през 2016г. Това се дължи и на пакетите  от  помощти на ЕС, с които освен икономическата страна за решаване напроблема, се предвижда и  намаляване на производството на мляко. Предварителните резултати показват лек спад от 0.7% на броя на кравите и стигането на 23.5млн.броя крави при 23 620 000преброени през май 2015г.

Англия-напълно автоматично доене

imagesЗа  първи път във Великобритания вече работи напълно автоматична система карусел за доене на крави.В югозападното английското графство Съмърсет от юли 2016г вече се доят над 400бр крави по три пъти на ден. Новата система има 36 работни места, напълно автоматична и се доят по 150 крави на час. Само един човек следи целия процес. Системата е Dairy Pro Q

 Китай внася по-малко мляко на прах, но повече сирене

Резултат с изображение за рисунки на сиренеКитай през  Септември 2016 в сравнение с август е купил по малко масло с 16.8%, пълномаслено мляко на прах-46.5% . В повече е купено мляко и сметана-8.8% и сирене-7%.. Основните вносители на сирене за Китай са Нова Зеландия, Австралия и САЩ.

Германия-Пиенето на мляко  с 15 цента по-скъпо!

Германските фермери преговарят с мандрите за новите изкупни цени на суровото мляко и се очаква през следващите шест месеца цените да бъдат по-високи, което води и до увеличение на млякото в магазинната мрежа от 13до 15 цента от 1 ноември т.г.

Русия под прицел  ексминистърката  на земеделието 

Резултат с изображение за Елена Скриник“Интерфакс” съобщи, че швейцарските власти са блокирали сметките на  бившия министър на земеделието на Русия /2009-2012/- Елена Скриник в рамките на 60 млн.швейцарски франка. Според разследването, считано от 2007 до 2012 г. в различните сметки на Скриник са получени около  140 милиона долара в швейцарски банки, за произходът на парите  има сериозни подозрения. В момента екс министърката живее на Ривиерата.

 говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here