КОПА КОДЖЕКА – позиция

0

копа коджека-позицияНовоизбрания Председател на работната  групата – Мляко и млечни продукти към Копа Коджека – Thierry Roquefeuil от Франция, предупреди общността, че :

фермерите говедовъди  все още страдат от сериозни проблеми с паричните потоци и трябва  да се помогне на  правителствата на държавите, на който са  отпуснати помощи от ЕС,   за да бъдат  те изплатени възможно най-бързо.

С тези думи той откри дебата за състоянието на сектор мляко на среща в Брюксел.

“Дискусиите днес показаха, че сектор “Млякото и млечните продукти”  и земеделските производители в Европа все още са изправени пред ниските изкупни цени на продукцията,  и трудности за регулиране на парични потоци, въпреки постоянното подобрение на  цените на суровото мляко в последните четири месеца. Затова ние настояваме, страните-членки да подкрепят своите фермери, и пакета от помощ равняваща се на 350 милиона €  да достигне до  фермерите възможно най-скоро.”

  Производство на мляко в ЕС междувременно спадна с 2% през юни в сравнение със същото време през  2015 г., и с 1.4% през юли и се очаква да се понижи още до края на годината. В света и на равнище ЕС, виждаме значително възстановяване на цената , която е много близка  до юни 2013 г., когато имахме частична криза в сектора.  Като цяло, цените на млякото и млечните вече  имат  увеличение от 20% средно от най-ниските нива.

Кой е Г-н Thierry Roquefeuil : От 2012 г. е начело на Националната  френска млечна федерация на производителите (FNPL). Също така  е  Зам. Председател на Копа  Коджека на Работна група за “Мляко и млечни продукти” от 2014 г. Той е и председател на френската браншовата  организация CNIEL.

В своята работа той ще бъде подкрепен от двама заместник-председатели -Томазо Марио от  ACI  Италия и Дорота Смигиелска FBZPR, Полша.

говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here