Най-скъпата крава на Франция, само – 23 500 евро.

6

 

Най-скъпата крава на Франция е на име Гваш от породата Лимузин. Преди няколко дни – 24.10.2016г. в деня на породата Лимузин, в гр. Лимож на площада на Републиката  се проведе и търг. От представените 68 животни рекордната сума от 23 500 евро получи фермера селекционер Жан Жак за кравата на име Гваш. _dsc5741Тя е на пет години и тежи 1 050 кг. Стана така, че по време когато месото е с ниска цена тази крава за месо получи рекордна сума. Падна и рекорда от 2013 г когато цената за една крава стигна 20 100 евро. Кравата бе купена от касапина Денис Хутин.

“Счупих спестовната касичка” – каза след като спечели кравата Денис.

” Това е лудост, но е забавно да се каже, а аз ще  продам добро месо на моите клиенти.  Исках  я, и я  имам. Това  и се очакваше, да спечеля.  

 Фермерът  Жан Жак, вече бивш собственик на кравата рекордиска, пък каза: -“Това са години на усилия, които се оценяват днес и са  резултат на работа върху поколения животни. Тази сума която получих днес  е фантастична”.

Източник: agrifr
говедовъд.ею

 

6 КОМЕНТАРИ

  1. Според френския правопис и правоговор породата трябва да се произнесе като Лимузен.

  2. Моите уважения но за 5 годишна тази височина при холката и все пак не виждам двойнозамусколената задна част за тази порода

  3. В тази история има някаква тънкост-не може проста крава да донесе тези пари.На аукциони в Германия елитни черно шарени крави със супер генетика носят 10-13 000€ .Аз осемених преди 2 години две шотландски говеда с вагу(японското гурме чудо) и сега предлагат на собственика за двата бика 15000€.А тук имаме лимузин.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here