Германия:прозрачна кофа за поене на телета – просто, но ефективно. Компания Хико   предлага прозрачен кофа, която се предоставя с външна скала в  литри. Това дава възможност да се идентифицират с един поглед  отдалече дали телето е пило и колко. В допълнение , прозрачността на външната страна дава възможност   да се види отвън замърсяването по стените на кофата.
Германия: ДМК -“гарантирано” – 30 цента за следващите месеци ДМК, най-големата немски млечната компания, гарантира на  фермери си поне за следващите няколко месеца  цената на мляко от минимум 30 цента. Това заяви, съгласно Инго Мюлер, директор на ДМК, в регионална среща в Мюнстер, пред около 400  млекопроизводители.
Германия – Friesland Campina увеличи до 33 цента за килограм сурово мляко – Friesland Campina увеличи гарантираната цена за мляко през ноември до 33.00 цента за килограм мляко.Това представлява увеличение спрямо октомври (29.25 Ct) от 3,75 цента. Гарантираната цена важи за мляко с 3,47% протеин; 4,41% мазнини и 4,51% лактоза за средно доставка на 600,000 кг мляко годишно (без ДДС).
Германия – Kieler – цената на млякото се качва нагоре –   през октомври  имаме повишение на цената с  11,3% или 3,5 цента до 34.2 цента /кг крайна цена.  Това е цана на мляко мляко с 4,0% масленост, 3,4% белтъчини и без ДДС. Увеличението на стойността може да се обяснява главно с увеличението на цената на маслото. Това е нараснал с 16,3% до € 441.1 / 100 кг
Полша: По-малко крави, но повече мляко – Полският Национален институт за изследване на земеделието и хранителната промишленост  (IERIGZ) очаква за 2016 г.  леко намаляване на стадото на млечни крави. Според института в края на годината ще има  2.05 млн млечни крави. Експертите очакват, че намалението ще продължи и  през 2017 г. Към  края на 2017 г. на IERIGZ прогнозира спад под знака на 2 милиона млечни крави. Независимо от това, в института не  прогнозират  спад в производството на мляко. То ще продължи да се увеличава поради по-високи средни добиви на мляко от крава. През 2016 г се очаква добив средно  от 6,054 литра на крава, което е  около 6% повече от миналата година.
 Европейски съюз–  стабилност  на стадото от  млечните крави в ЕС – 28 от 2011 г.  Върхът е достигнат през 2015 г. когато са преброени 23.62 милиона крави. Предварителните резултати за 2016 показват  лек спад от 0,7 на сто до общо 23,5 милиона млечни крави. Това е и отражение за ниските цени на млякото и  излишъка на мляко.
Съответно, повечето страни от ЕС имат лек спад в бройките млечни крави.. Намалението  в Полша и Италия е най-големите. В Испания, стадото на млечни крави е  намало с три процента. Обаче в  Ирландия и Холандия броят на кравите е нараснал съответно с  7,9% и 7,5%. Леко нарастващи тенденции се наблюдават и в Дания.
 Източник:  Newsagro

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here