Как се строи нова ферма в САЩ

0

1815pd_coffeen_outsideKinnard Farms Inc. е семейна ферма, която се намира в щата Уисконсин на 25 мили североизточно от Грийн Бей. Фермата е основана през 1948 година, когато Алвин и Мили Кинард купуват 80 акра (32 хектара), 14 крави и 7 юници.  През 1972 г към фермата се присъединява най-големият син Род със съпругата си Морийн. По това време фермата има вече 300 акра (120 хектара) и 90 крави. През следващите 20 години бизнеса расте и се модернизира. През 1990 година Ли, kinnard-farmsнай-малкият син на Алвин, се включва също в бизнеса. Сега във фермата има 6,500 крави, а също така и 4,500 юници, които се намират в щата Колорадо. Фермата разполага с 10,500 акра (4,200 хектара) и 68 работника. Допълнително предоставя работа и на много други хора, като тези които прибират по договр царевицата за силаж и извозват тора, ветеринари, консултанти, шофьори за транспорт на млякото и други.

След дълги дискусии, планиране и посещение на други съвременни ферми партньорите решават да строят нова ферма. Строителството започва през 2013 година и фермата е завършена през 2015 година.

Лии Кинард, които сега ръководи фермата казва:

Откакто се помня, аз съм само във фермата. Майка ми беше лицето на фермата и ме научи на всичко което знаеше. Мисля, че тя знаеше ,че правя всичко, така както го правеше тя във фермата. Комфортът за нашите крави е най-важното което правим тук. Тези 6500 крави които гледаме във фермата се обслужват освен от работниците ь и от екип експерти. Нашата ферма беше една от първите която си нае диетолог. За да осигурим още по –добри условия на нашите крави направихме и този нов дом за тях.
-Ние доим нашите крави на ротационна система, която когато е пълна побира сто крави. Доилната ни инсталация е една от най-съвременните и имаме много малък допир с ръка до животните.
kinnard-farms-fans-Нашият обор има прекрасна вентилация в кръстосано състоание, която позволява животните за избегнат стреса от горещините. Ние искаме въздуха вътре да бъде такъв какъвто е отвънка, което е много добре както за животните така и за нашите служители.
-Кравите ни лежат на пясъчни легла ,което се счита за златен стандарт за кравешкия комфорт. Те са свободни да се хранят, да пият вода и да се разхождат когато си поискат. Ние рециклираме пясъка за да бъдат кравите чисти, сухи и да лежат удобно.
-Новият обор е като голям павилион за пикник, които предлага на кравите всичко- сянка в горещините, уют през зимата , свободен достъп до вода и храна.
Каним всички, които искат да видят какво правим на нашата ферма.

oonu%c2%bdn-oa%c2%bd

Тодор Арбов, Канада

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here