Поглед към говедовъдството на Холандия

0

Както знаем говедовъд.ею преди известно време ви запозна с предстоящото приемане на „Програма за подобряване на ефективноста на млечните крави в Русия”.Подхождайки съвсем професионално авторите на проекта след като изготвиха „картина” на състоянието на млечното говедовъдство в Русия, те запознаха и обществеността с това което се прави в напредналите в това отношение страни.

Програма за подобряване на ефективността на млечните крави в Русия

След публикацията, какво се прави в Чехската република, –

Чехия – Млечно говедовъдство  

холандски крависега публикуваме какво става в Холандия. Това е страна, която се характеризира с високи нива на производство на мляко. Цялостната млечна индустрия се характеризира с постоянни високи нива на производство на мляко и относително ниска зависимост от вноса. Броят на отглежданите крави нараства годишно с 2.3%. През 2011 год в страната се отглежда 1 469 000 броя крави, за да достигнат до 1 572 000 глави през 2014 г.
Също така Холандия внася 67 хиляди говеда и изнася 132.4 хиляди . Развъдната работа е насочени към балансирано развитие на говедовъдството в параметрите на производителността, здраве и екстериор. Целта на селекционната програма е: развитието на здрава популация от високопродуктивни крави .
холандски кравиРазвъдните стойности се изчисляват на базата на показателите по производителността на мляко (26%), индикатори на екстериора (30%) и здравните резултати (44%). За производителност стойностите са 3% за количество мляко , масленост – 9% , протейн- 14% За показателя здраве стойностите са: репродуктивни функции-14%, продължителност на живот -11%, лекота на отелването -5% и здраво виме-14%.източник: Украйнско радио и телевизия

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here