Открита е най-голямата „сушилня” за сухо мляко в света

0
На 02.12.2016 год.  Fonterra официално откри  най-голямата и ефективна фабрика за производство на сушено мляко  в гр.Личфийлд – Англия. Новото съоръжение е с капацитет за обработка на 4,4 милиона литра мляко на ден. Джон Уилсън, председател на Fonterra, каза,
” Личфийлд е един от най-младите наши обектите в нашият Кооператив в неговата   21-годишна история, и той се превърна в един от най-значимите за  да отговори на нарастващото търсене в световен мащаб на нашите млечни продукти.”
Към новата сушилня има и нов разпределителен център плюс сложна биологична пречиствателна станция, която е екологично устойчива. Новият център  има капацитет за съхранение на 40 000 тона пълномаслено мляко на прах, което след това се зарежда в контейнери и след това се изпраща директно към пристанището  чрез вграден железопътен коловоз. Това премахва  движения на 40 камиони  всеки ден, което не само ще освободи местните пътища, но също така ще намалява въглеродните емисии. “За сравнение, двете 7.5 т сушилни в Белвю са проектирани да обработват до 2,5 милиона литра мляко на ден. Сега в Личфийл ще се обработват 4 милиона литра на ден в едина сушилня.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here