Говедовъдни новини – Уикенд 48

0

1.Гърция- историческа среща на производителите на мляко и преработвателите на мляко, тази седмица в Лариса. След приключване на срещата представители на двата бранша са се срещнали с комисаря на Гърция отговарящ за задоволяване то на страната с хранителни продукти. Той е посрещнал делегацията с думите:
„С години чакам съвместно да вземете такива решения”.
Става дума за създаването на браншова организация Фета, която да обединява млекопроизводители, млекопреработвател и и евентуално включването на търговците на по-късен етап. Такава организация ще е в състояние да осигури значителен ръст в нашия вътрешен продукт, ще се създаде здрава основа с поддържане на възможно най-голям консенсус и подкрепата на всички заинтересовани страни. Дошло е време да се сложи настрана “Аз” а да се казва “Ние” и общите интереси да са над всички.

2.България – при нас се случи точно обратното.
На 03.12 в гр.Стара Загора се учреди поредната браншова организация – Национална асоциация на животновъдите. Основните цели на асоциацията ще са за защита на малките животновъди у нас. Интересно защо това не е отразено в името на асоциацията. Йордан Малджански е разказал какво е ставало преди 1989. За животновъдите е много по-важно да знаят какво става сега, и какво ще стане утре. Резултат с изображение за успех емотикониГоведъвод.ею пожелава на новата НАЖ успех и винаги е готов да помести техни материали, предложения, позиции и всичко друго имащо отношение към животновъдството.

3.Испания -В доклада на МЗ на Испания се докладва,че помощта на ЕС,поне за Испания не е ефикасна защото производството на мляко е намаляло само с 1% /6000т/ в сравнение с миналата година. Цената на млякото за октомври се е повишила от 29.6 цента на 30.6 цента спрямо септември, и до сега е още такава. Разликите в цените за различните райони са доста различни. Например в района на баските цената е 34.6 цента, докато в Кастилия и Леон е 30.4 цента. Въпреки ограниченията и ниските цени до момента Испания е произвела с 1.9% мляко повече отколкото за същия период през миналата година.

4.Азорски острови – освен хубавите плажове, интересните градчета и природа, островите са известни и с прекрасния кашкавал които се предлага на пазара. За да има кашкава са необходими крави. Оказа се ,че на тези острови не само има крави, а и се правят и изложби. На 11.26.2016 г на остров Сан Мигел се проведе третия конкурс за най-добра представителка на Холщайна . Съдията Markus Gerber (Швейцария) обяви юницата Melos Orquestra, собственост на Sociedade Melosfarm, за велик шампион на островите.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here