Коледни елхи, свещи и красиви крави – това можеше да се види на традиционното изложение Nikolausschau  2016!Снимка на Нсг България.Шоуто се провежда винаги в началото на месец декември, един ден преди Никулден. Организатори са Риндер Алианс – новосформирано дружество, което обединява Съюзите на говедовъдите от Саксония Анхалт и Мекленбург. Както всяка година и сега бе спазена традицията, денят преди дефилирането на чуждестранните делегации да бъдат представени най-добрите разплодници на Съюза. След това се проведе вечеря, където на масите един до друг седяха фермери, министрите на земеделието на провинциите, кметове, политици и др. Имаше кратки доклади, изказвания и накрая се изпи доста бира и наденички.

Интересно място бяха също и помещенията за подготовка на състезателките, където кипеше и вреше. Къпане, подсушаване, прически, боядисване и какво ли не още. Това продължи до сутринта когато бе и открито шоуто.

Участничките бяха над 100, а зрителите над 700. Животните в по-голямата си част бяха представителки от двата Съюза.

Безкомпромисния съдия Андре Рерк, след пет часово състезание накрая потупа под аплодисментите на публиката победителката – кравата Iowa с баща Windbrook. Същата бе обявена за големия шампион на Nikolausschau 2016 г.

СБОГОМ НА ОРХИДЕЯ

Снимка на Нсг България.Само след няколко дни обаче получихме и тъжната новина , че кравата Orchidee (Boss Iron x Preval x Juror), собственост на семейство Шмюсер е починала. Тази крава бе известна с името Иконата и това не е случайно. Тя е участвала два пъти на Европейското първенство от квотата на Холщайн за Германия, като през 2006 г става и Европейски вицешампион. През 2013 г на Европейското първенство се представя нейна дъщеря и Орхидея става една от малкото германски крави, които са успели да представят потомство на такъв престижен шампионат. Освен красотата която излъчва Орхидея за седем лактации е дала 98 101 кг мляко .

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here