Да се насладим на – Holland Holstein Show – 2016 г

0

На 10.12.2016г се проведе Националния шампионат на Холандия за 2016г./ Holland Holstein Show /-пред препълнени трибуни първото място зае върховната Nico Bons.

За конкурса са записани за участие над 400 крави и юници, но на финала бяха допуснати само 107 животни.

Интересно предизвикателство е имало към младите животновъди – конкурс по подстригване и тоалет на животното. В това състезание са участвали 75 млади фермера. Развъдните организациии – CRV, Semex и WWS представиха три групи млади животни.

CRV показа дъщерите на Vekis Chevrolet, Semex на Val-Bisson и WWS на De-Су BKM 1174-ET.Съдиите – американец и датчанин от висша класа, бяха безкомпромисни и се справиха отлично със задачата да определят най-добрите.

Топ съдията Brian Behnke е роден и израснал във ферма за млечни крави и след завършване на образованието си работи основно в селекцията.По света Brian е познат като аукционер, а в ежедневието си като анализатор. Освен това той е отговорен за програмата за развъждане Сейнт Джеймс, която специално е насочена към екстериора.

За кравите от Ред Холщайн оценката извърши уважавания международен съдия: Niels Erik Haahr от Дания. В своята ферма той отглежда 350 крави със семейството си. През последните 15години фермата му има повече от 30 спечелени награди в национални първенства и продадени повече от 200 мъжки телета за бикове на много развъдни организации.

За тези които са пропуснали шампионата предоставяме снимки от Holland Holstein Show -2016г

Г

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here