Внимание фермери, те са около нас

0

Дано да не сме пророци, но все пак трябва да „бием камбаната”.
Ветеринарните лекари препоръчват на земеделските производители да вземат мерки за биосигурност.
Бактерията Brucella се предава лесно, и може да зарази цели стада причинявайки огромни щети на селскостопанските животни и големи икономически загуби на нас. Ветеринарните лекари също препоръчаха да се избягва контакт, и близост на различни стада по време на паша и транспортиране животните. Също и при използването на бикове за естествено покриване.
Свързано изображениеБруцелозата е инфекциозно заболяване, което се причинява от бактерия Brucella и се предава на хора главно от консумиране на замърсени млечни и месни продукти, или чрез директен контакт със заразени животни.
Този вирус е открит през 2011 година. Първите заболели крави са регистрирани в Германия, и болестта се разпространи и в повечето страни в Западна и Северна Европа. Вирусът е трудно да бъде открит, защото симптоми не са повърхностни.
Бактерията – Schmalenberg причинява аномалии на плода, и довежда до преждевременно раждане, ако животните, са заразени по време на ранна бременност.
Правителството на Шотландия официално пусна информация, че има животни, заразени с вируса, които са били внесени в страната.
Трябва да се отбележи, че въздействието на вирусът е слабо изразена, и ефекта се получава в резултат на консумация на заразено месо.

Говедовъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here