Внимание фермери, те са около нас

0

Няколко месеца преди да дойде дерматита у нас,ние съобщихме за него.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ – НОДУЛАРНИЯТ ДЕРМАТИТ В ДЕЙСТВИЕ И ПРЕЗ ЗИМАТА

Дано да не сме пророци, но все пак трябва да „бием камбаната”.

Резултат с изображение за болни кравиПолучихме съобщение от нашите колеги от Гърция относно открити животни носители на бактерията Brucella.
Животните се отглеждат на района на Козани, и след проведени тестове и доказване заразяването над 30 от отглежданите 60 животни ще бъдат ликвидирани. Съгласно нашите разпоредбите, ако стадото е доказано заразено над 50%, се ликвидират всички животни. Района на Козани е известен с получаването на екологична животинска продукция, и голямата атракция в района е  село Мечово, в което може да дегустирате най-доброто сирене, кашкавал и кукуречи на Гърция.
Колегите споделиха, че всички околни ферми, до заразената ще бъдат изследвани за бруцелоза. Ветеринарните лекари препоръчват на земеделските производители да вземат мерки за биосигурност.
Бактерията Brucella се предава лесно, и може да зарази цели стада причинявайки огромни щети на селскостопанските животни и големи икономически загуби на нас. Ветеринарните лекари също препоръчаха да се избягва контакт, и близост на различни стада по време на паша и транспортиране животните. Също и при използването на бикове за естествено покриване.
Свързано изображениеБруцелозата е инфекциозно заболяване, което се причинява от бактерия Brucella и се предава на хора главно от консумиране на замърсени млечни и месни продукти, или чрез директен контакт със заразени животни.
Гръцките фермери също ни известиха, че ръководството на организацията на фермерите в Гърция е имала среща на 04.01.2017 год. с Министъра на земеделието, не са постигнати никакви резултати, не са удовлетворени техните искания и е прието на 23.01.т.г да се проведе среща на всички фермерски организации и евентуално тракторите отново да излязат на пътищата.

Резултат с изображение за шмаленбергДва нови случая на заболяване от Шмаленберг потвърди Ирландското министерство на земеделието. Това се случва за първи път от 2013г когато бе констатирано последното заболяване от тази болест.
Не съществува лечение за това заболяване. Ваксина се произвежда и вече сме влезли във връзка с производителите, но в момента не е наличен в Ирландия поради липса на търсене през последните години.защото го нямаше това заболяване.
Този вирус е открит през 2011 година. Първите заболели крави са регистрирани в Германия, и болестта се разпространи и в повечето страни в Западна и Северна Европа. Вирусът е трудно да бъде открит, защото симптоми не са повърхностни.
Бактерията – Schmalenberg причинява аномалии на плода, и довежда до преждевременно раждане, ако животните, са заразени по време на ранна бременност.
Правителството на Шотландия официално пусна информация, че има животни, заразени с вируса, които са били внесени в страната.
Осем млечни крави в една ферма са дали положителен тест за вируса.
Експертите казват, че вирусът е открит и южната част на Англия и бавно се разпространява на север. В тази ситуация, земеделските производители трябва да бъдат особено бдителни и да тестват животни за вируса. Последните проучвания показват 20% увеличение на честотата на това заболяване в Обединеното кралство.
Припомнете си, че миналия месец в Северна Казахстан след идентифицирането на болестта са били изгорени около 1000 глави добитък.
Трябва да се отбележи, че въздействието на вирусът е слабо изразена, и ефекта се получава в резултат на консумация на заразено месо.

Говедовъд.ею

© 2017 Всички права запазени. Корекции по материала и публикуването му от чуждо име – се наказва по реда установен от ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА! Позоваването на www.Говедовъд.ЕЮ е задължително!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here