Доналд Тръмп – той идва

0

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп все още не е определил държавния секретар по земеделието.
Всъщност, земеделието заема водещо място в икономиката на САЩ, изхранва населението на тази голяма държава и има значителен дял в износа на страната. Преди няколко дни американският президент се срещна с лидерите на двата гиганта на агробизнеса, които решават основните проблеми на сектора.
Тръмп проведе среща с лидерите на Monsanto Co и Bayer AG. Наскоро двете компанията обявиха сделка за сливане на стойност от $ 66 милиарда.
Бизнесът очаква, че след встъпването в длъжност на Тръмп на 20 януари, президентът ще бъде ангажиран основно за решаване на проблема околна среда и селско стопанство, като основни пречки за предприемачите. Това Тръмп каза по време на предизборната кампания.
Източницитe, които са участвали в срещата на Тръмп с агробизнеса, потвърдиха пред репортери, че новият ръководител на Департамента по земеделие на САЩ все още не е назначен. В същото време, пазарните лидери са направили своите предложения относно кандидатурата за поста на началник на отдела. Основният претендент за поста ръководител на американското министерство на земеделието, вероятно ще се нарича вече се нарича, Сони Peрдю – бивш губернатор на Джорджи, бе съобщено миналата седмица.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР