Говедовъдни новини – Уикенд 3/2017

0

Резултат с изображение за бобриБЕЛАРУС:В Беларус в най-скоро време по магазините ще се появят колбаси от месо на бобри. Според науката месото на бобрите съдържа в големи количества белтъчини и витамини, а по отношение съдържанието на фосфор дори превъзхожда свинското и говеждо месо. Освен това, съдържанието на желязо е два пъти повече, отколкото в другите меса. Интереса към тези колбаси е голям в месопроизводителните предприятия. Стопанствата в страната още тази година ще предадат за направа на колбаси над 2000 броя бобри.

ИРЛАНДИЯ: В Ирландия съществува дискриминация на жените по отношение наследяването на ферма. Това е останало още от времето на Кромуел и дори го има записано в някои от правните актове. Един фермер по отношение проведен дебат по радиото се изказа така:

Резултат с изображение за жена фермерка“Много е нереалистично за една жена да има ферма. От гледна точка на силата – тя трябва да дърпа телета при раждане или вдига тонове сено. Това не е особено подходящ за жени”. Една жена обаче го апострофирала, като казала,че отношението на жените към животните е много по-хуманно, отколкото при мъжете.

Резултат с изображение за италианска хранаИТАЛИЯ: Уникална ферма ще бъде открита през в гр. Болоня. На територия от 80 декара, включително 40 декара ниви, един декар пазар, 40 магазина, 25 ресторанта и паркинг. Хората тук ще могат да се потопят в света на италианската храна, проследяване на „пътуването” и от полето до чинията. Посетителите ще могат да вкусят от любимата си италианска храна в една от шестте тематични области. Насажденията ще бъдат посветени на регионалните култури, като маслини, грозде и трюфели, както и местни породи селскостопански животни. 40 магазина ще предлагат най-доброто от местните продукти в Италия, включително паста, моцарела, колбаси, сладолед, бонбони, торти, зехтин, бира и др.

Резултат с изображение за мляко от кобили и камили

РУМЪНИЯ: На слуховете, които се разпространяват, че млякото е канцерогенно, румънския ветеринарен лекар д-р Михай Петку отговори така: –  “Има пещерни рисунки 6000 години преди новата ера, които доказват, че още тогава се е консумирало мляко. В страната ни селяните консумират десет пъти повече мляко отколкото се консумира в града, но процента на умрелите от ракови заболявания в градовете е много по-голям. Китай и Турция са две много просперираща страни през последните години. През последните години те купиха стотици хиляди говеда от Европа, да не би те да искат да убият китайския и турски народ.”

Резултат с изображение за мляко от кобили и камилиРезултат с изображение за мляко от кобили и камилиКАЗАХСТАН: На 15.01.2017 год. в гр.Туркестан бе направена първата копка на фабрика, която ще преработва мляко от кобили и камили.

Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here