Ето кой ще отговаря за животновъдството в МЗХ

1

В понеделник – 06.02.2017 г в кабинета, предназначен за заместник министъра отговарящ за животновъдството, ще влезе професор Георги Желязков. До одобряване кандидатурата му за зам.министър професор Желязков е работел като преподавател в Тракийския университет – град Стара Загора. От 2012 год. е ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество”. Завършил е Висш институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара  Загора през 1989 год., има  след дипломна квалификация в УНСС – гр. София през 1992 год. и редовна аспирантура към ВИЗВМ – гр. Стара Загора през 1993 год. През 1996 год. защитава докторска дисертация. Преподава „Планиране и прогнозиране”, „Аграрно предприемачество”, „Бизнес стратегии”, „Бизнес иновации”, „Планиране на устойчиво развитие”. Има специализации в САЩ, Португалия, Ирландия, Гърция, Великобритания, Холандия. Отлично владее английски език.

Многократно сме казвали, че говедовъдството е живота и бизнеса не само фермерите, но и на техните семейства и фамилии. Живеем в свят на конкуренция, свят на правила и свят подчинен на капитала. С това трябва всички да се съобразяваме. Към всичко това можем да добавим и „железните” правила на ЕС, които за някои са само пожелания, но последните години показват, че това е и реалност. Прочитайки квалификацията на новоназначения зам. министър, може да си дадем сметка, че нашето говедовъдство се нуждае точно от това, което професор Желязков е, преподавал в Университета. През последните месеци Националния съюз на говедовъдите в България при своите срещи с фермерите пропагандира и обяснява на фермерите, че Основните изисквания за успешно млекопроизводство, това са  правилните технологични решения, ако са приложени със съответното управление на процесите, то те ще са  гаранция за  успех.

Основни изисквания за успешено млекопроизводство

Не случайно си позволяваме да публикуваме и модела на успешното млекопроизводство. Защото печалбата идва с отлично решени технологични програми, заедно с много добро управление на фермата. Четейки какво трябва да се направи при управлението на фермата, се вижда, че по тези въпроси по фермите почти не се работи. Надяваме се именно тук да бъде голямата помощ на новия зам. министър, който е специалист в тази област. Също така, на него ще се разчита в много краткият  срок да се решат проблемите около Наредба 3, Наредба 26 и предстоящото приемане на Наредбата за хуманно отношение към животните.

Говедовъд.ею пожелава успех в работата на професор Желязков, в един толкова труден период за животновъдите.

1 КОМЕНТАР

  1. Жалко,че ще бъде за кратко , но да се надяваме ,че професор Желязков ще работи за утвърждаване на животновъдството , като сериозен бизнес !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here