Най-голямата Джерсей ферма в света

Колумбия Ривър Дейри е част от агро-холдинга “Холдингът Тримайл Каньон Фармс”. Фермата е създадена през 2001 година и се намира в щата Орегон, Северо-западната част на САЩ. С отглежданите 25 хиляди крави Джерсей това е най-голямата ферма в света за тази порода. Освен това във фермата се отглеждат 30 хиляди ремонтни юници и 7 хиляди кастрирани бичета за угояване. Фермата разполага и с площадка за 8 хиляди млечни телета.

На ден се произвеждат 627 тона мляко /почти половината мляко което се произвежда на ден в България официално/, без използването на хормони. Това се равнява на 29 литра средна дневна млечност от лактираща крава.

За 2016 година приходите на Колумбия Ривър Дейри са били $ 31.7 милиона, което прави $1 267 на крава. Във фермата работят 125 души, включително 7 осеменители.

Холдингът Тримайл Каньон Фармс разполага  37 хиляди декара земя, 16 хиляди от които са поливни площи и 900 хетктара за биологично земеделие. Освен фуражи за кравите се произвеждат още пшеница, картофи, лук, мента, биологични зеленчуци и плодове.

За Говедовъд – Тодор Арбов, Канада

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here