Инвестиция от $ 1,5 милиарда в Далечния Изток

0

Виетнамската компания TH True Milk  е готова да инвестира в производството на мляко в Далечния изток повече от $ 1,5 милиарда евро. Това заяви президентката на компания Thai Huong  по време на среща с руския вицепремиер Юрий Трутнев.. Според нея  района е интересен със  своите природни ресурси и близостта до пазарите на Азиатско-тихоокеанския регион.

“В Далечния изток има благоприятни условия за растениевъдство и животновъдство. Ние ще бъдем там, за да се развиваме  бизнес, не само за покриване на дефицита от храни за вътрешния пазар , но също така да реализираме и износ на продукти .  Далечния изток е в непосредствена близост до пазари като Китай и Япония, където има голям дефицит от екологични, биологични продукти, и това е една чудесна възможност за всички”. Юрий Трутнев, от своя страна, обеща пълна подкрепа за проекта.

В момента TH True Мilk реализира  проекти за млечните комплекси в районите на Москва и Калуга за 1милиард долара. Споразумение за създаване на млечен център в Москва бе подписан в края на 2015 г. Първият камък на новия комплекс е положен през май 2016 и както обеща по време на церемонията Thai Huong, в средата на май 2017 г.ще има и  първите млечни продукти от TH True.

Планирано е  да се построят пет ферми за 12 хиляди крави, производство на  млечни продукти и фуражи и тяхната обработка.

В Калуга, TH True Milk ще има девет ферми с близо 100 000 говеда общо, от които  45 000 крави.Това е вторият комплекс за отглеждане на крави и преработка на мляко в промишлен мащаб .

Виетнамския инвеститор в замяна на това ще  развива в района  производство на оранжерийни зеленчуци и плодове.В случай на реализация на цялостния  проект True може да стане най-големият инвеститор в Русия. Твърде рано обаче е да се каже дали на 100% ще бъдат изпълнени тези планове.  Инвеститорът  започна пилотните проекти, но е малко вероятно  незабавно да инвестира в целия проект.Първо  трябва да се разбере как се развива икономиката и да се почувстват пазарните реалности, включително отношенията между производителите на мляко и държавата, и след това се вземе окончателното решение”, –

Материала ни е предоставен от Тодор Арбов

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here