21 телета за 12 години

0

Крава от порода Херефорд, собственост на фермера Клер от Ирландия  е  отелила 21 телета, включително осем двойки близнаци. Кравата е на малко повече от 14 години и се е отелвала 12 пъти. Господин Клер разказва:

Г-н Клер разказва за  фермата си: “Имам петдесет и пет акра земя. Парцелът е на две мили от дома ми, леля ми го е завещала на мен преди 25 години. В стадото имам 24 крави, кръстоски от Лимузин, Шароле, Херефорд и няколко белгийски сини. Аз увеличих броя на  кравите  в последните няколко години. Продавам телетата след отбиването им, когато станат  на осем месеца. През последните години заплождам всички крави с бик от породата Лимузин. Това е една много добра порода. Телетата  бързо наддават. Те са супер телета за продажба по всяко време. Една от моите Херефорд крави през тази година роди за  осми път близнаци. Тя е на 14 години и досега е имала 21 телета общо. Аз не знам дали това е рекорд, но това е голямо постижение. Всяко едно от телетата е оживяло и нито едно не е боледувало.

Г-н Клер разказва как протича обичайно един негов ден: “В продължение на 30 години аз  разнасям хляб в графството. Започвам работа  в 5 часа сутринта, обикалям 14 населени места, оставям хляба и  бързам да се прибера  в къщи. Това са 330 км за деня. Обикновено се прибирам около 18:00 ч.  Преди да тръгна сутрин,  проверявам  дали всичко е наред при кравите. Съседите ми имат задачата, ако ме няма и някоя крава се тели да са там. Дъщеря ми Джанис ми помага в стопанството. Тя е на 23 години и работи, но и тя обича много фермата и вероятно ще я запази и за в бъдеще.”

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here