АВСТРИЙСКИ СИМЕНТАЛ ЗА РАЗПЛОД

0

На 1 и 2 Април 2017 год. високо в Алпите в градчето Майсхофен, Австрийската федерация на Симентал, чрез предаване на живо и пред многобройните посетители представи най-добрите и най-красивите си крави, които играят съществена роля в програмата за развъждане на породата Симентал-FLECKVIEH Австрия.

През тези два дни, на грандиозния фестивал на Симентал присъстваха делегации от 22 страни. Съдиите Дитер Бюргер и Йоханес Хубер от Германия, оцениха 127 крави и юници в 18 групи и дадоха отлично „свидетелство” за австрийския Симентал. “Невероятно е такова ниво на качеството в такава дълбочина”-каза един от съдиите.

 Юници  абсолютен специален клас:
Съдиите бяха впечатлени от изключителното качество на представените 38 млади крави. “Абсолютно специална класа”, каза Дитер след избора на шампионката. За национален победител, съдиите гласуваха за GIRUANA. “Това е идеалният Симентал, тъй като той не може да бъде по-добре”, коментира съдията.

 Крави от 2 до 4 отелване – Представени бяха 18 крави, които са били оценени от съдията с думите: “Никога не съм виждал  18 такива силни крави на едно място като тук, на този финал.

Валентин

 Крави с пет или повече отелвания – три от кравите направиха изключително впечатление на публиката и на съдиите.

Валентин е отгледан в Южен Тирол. Син е на Round Up. Валентин е с много балансирано наследство по отношение на мляко и месо. Тази класическа формула за  двойно комбинирана наследственост на Валентин, плюс положителните оценки за  здраво виме, бързо издояване и малък брой на соматични клетки го прави незаменим разплодник.   Valentin е подходящ за осеменяване на юници.

Шест кравипредставени на шоуто идващи от Тирол и Горна Австрия:

–  Сорая от семейство Lamprecht от Spinga / Mühlbach, Южен Тирол

–  Илона от семейство Löffler от Terfens, Тирол

 – Уенди Агер семейство от Хопфгартен, Тирол

–  Alpi от Rieser семейство от Ебен съм Achensee, Тирол

–  Zarin семейство Löffler от Terfens, Тирол

–  Рита семейство Стена на Ried в Riedmark, Горна Австрия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here