Хайде всички заедно да помогнем на министъра

1

В името за опазването на говедовъдството трябва да използваме всички начини, методи и варианти. Днес искаме да помогнем, като използваме силата на словото, родено в практиката /разбирай говедовъдните ферми/. Така че, прочетете този материал интересен е.

Преди няколко дни говедовъд.ею публикува статията –

Говедовъдите на България ви казват: Добре дошъл г-н Министър Порожанов

Статията предизвика голям интерес и разбира се, имаше коментари във фейсбук. Както винаги, в което няма нищо лошо, дори напротив мненията са различни. Може би ползването на социалните мрежи водят до много истини, само да ги чете този който ще направи нещо. Именно затова поместваме получените съобщения и приканваме всеки да се опита за няколко минути да бъде министър на МЗХГ. Какво би направил веднага за да се промени или да започне промяна нагоре в неговия бизнес – наречен животновъдство. Очакваме вашите предложения да напишете най -отдолу на статията в квадратчето остави коментар. Не се притеснявайте , че няма да излезе текста веднага, той ще бъде публикуван. Също така пишете и на страницата на “Говедовъд” и групата – “Да си земеделски производител в България” във  фейсбук. Знаели се, може по този начин, с нашите предложения да помогнем на министър Порожанов, .

Всъщност какво е това Социалана мрежа според Уикипедия – това  са уеб сайтове, предназначени за общуване между хора с общи интереси, занимания, професия и т.н. Комуникацията се осъществява чрез обмяна на клипове, линкове, идеи и опит.
Типичен и най-голям представител на социалните мрежи е Facebook, който наброява активни потребители по целия свят, а в България са над 2 милиона. Обществото е основният двигателен механизъм на една подобна мрежа. Чрез градивния подход, който един социален сайт прилага, възползвайки се от общността, неговата мрежа нараства почти експоненциално. Публикуваме без съкращения изразените мнения относно поздрава към министър Порожанов послучаи неговото назначение.

Лазарина Серафимова Боже, вие на молба сте го ударили. Да , г-н Поружанов е с опит и затова сега се молите. А само преди един месец вдигахте стачка и ревяхте озверели и искахте веднага да се решат трупаните от години проблеми.Колко сте жалки.Затова ще тънете в мизерия и неграмотност. Давате примери с животновъди от др. страни .Но за разлика от вас те уважават своята наука,а вие хулите и не признавате учените. Майка ми ни отгледа с една козичка , 5 кокошки , 5 заека, градинка с домати и др.зеленчуци.Винаги имахме храна , без да получава субсидии.. Но за нея животните бяха свещенни.Преди няколко дни пътувах. Шосето пресякоха 10-ина крави – мръсни, кльощави.И се запитах от тези крави ли пием мляко.Ако човек носи животновъдството в сърцето си , той ще се справя и без субсидии, те ще са само , за да развива този бизнес , да влага нови неща. Иначе не СТАВА- да отива да мете улиците. А сега само се молите , пък утре може и да заплачете . Но не разливате мляко,нямате належащи проблеми .Колко сте жалки.Иначе успех на министъра.А на вас животновъди казвам – УРЕДЕТЕ СИ КЪЩАТА САМИ И ТОГАВА ХОДЕТЕ ДА ПРОСИТЕ,

Нсг България Уважаема Г-жо Серафимова, предполагаме,че коментара ви се отнася за друга статия. В нашата няма, молба, няма субсидии, няма плач. Единствено се иска да се направи нещо адекватно което да помогне индеректно на говедовъдството. Всъщност идеята на създаването на този сайт е именно такава. И още нещо, няма сърце има бизнес и той се казва говедовъдство. Любовта остана в разказите на Елин Пелин и Йовков.

 Лазарина Серафимова Точно за статията за новия министър на земеделието се отнася и за обръщението към него. Държа да подчертая ,че нямам нищо против него , но вече не разливате мляко в първия му работен ден, вече любезно и с молба се обръщате към него.Иначе огън палихте , блокирахте движението , крещяхте , заплашвахте, обиждахте . Говедовъдство без сърце и нюх не се прави. Бизнес не всеки може да прави.Прочетете си статията внимателно .От нея лъха покорство и натегачество.Много жалко звучи.

Лазарина Серафимова Успех. Дано да сложите в ред животновъдството.Но мисля , че най-напред трябва да постигнете единомислие помежду си . само тогава ще успеете.

Десислава Маркова По селата няма да останат хора не фермери.масово се ликвидират семейни ферми.разпродават се крави и овце

Ваня Димитрова Чудя се и се мая работа ли нямате така си казвахме за всеки министър на земеделието той ще оправи животновъдството носихте телета агнета сирене кръщавахте животните на този и онзи министър и накрая наредби закони и гризнахме дървото не разбрахте ли че погубването на сектора е държавна политика

 Ваня Димитрова Преди 4год във фермата ни идваха французи да снимат филм. Изпратиха ми го в последствие думите им бяха ще се върнем след 5год и ще си говорим вие мляко няма да произвеждате ние ще ви го доставям. Е има още една година. Инвестирах хиляди левове в един обор и вече се питам защо, да го бях напълнила с проститутки или бежанци поне данъци нямаше да плащам. Права съм нали и съм реалист .

Нсг България Вероятно новият министър ще бъде посрещнат с протест, както предния. -така пишем в една наша статия. Нито сме носили агнета и телета, нито сме участвали в стачката. Все пак трябва да се каже добре дошъл на новодшлите. Има време за разпъване на кръст

Ваня Димитрова Няма единомислие ерате на стачка да гледате как всеки дърпа чергата към него си колко е жалко и срамно

Ваня Димитрова В телевизиите имат архив, поискайте им и го и вижте колко е смешно в МС с кошници и т н т председатели на животновъдни организации да лижат задници а после да използват обикновените фермери за борчета за да си оправят собствените градинки. Какъв е проблема питам фактурирам години наред всеки литър, частното ми е с касова бележка, скъсаха ми задника от проверки години наре. Имам една стая документи. Които никога не е плащал сега му е кофти нали, а всички получаваме по равно от ЕС. Мога да ви пиша до утре но няма смисъл

Всъщност ако министъра прочете внимателно тези изказвания веднага може да си постави две – три задачи за решаване. Хайде всички заедно да помогнем на министъра.

Говедовъд.ею

1 КОМЕНТАР

  1. С две думи ще кажа.Дайте ни реален пазар за продукцията а не субсидията да е главно .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here