КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ХРАНИ ПРИ НС

0

Народното събрание, както и всички останали досега, започна новият си мандат с голям мерак за работа. Дано и до края да бъде така. Имаме си вече и Комисия по земеделие и Хранене. Хубавото е, че за председател бе избрана г-жа Десислава Танева. Същата вече заема този пост, след което мина през „лабиринтите” на МЗХ и имайки в предвид състава на комисията ще има централната роля за оправяне нещата в земеделието. Комисията се състои от 22 члена, както казахме вече с Председател бившият земеделски министър Десислава Танева от ГЕРБ и  заместници Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от „БСП за България“, Йордан Апостолов от „Обединени патриоти“ и Бюрхан Абазов от ДПС. В комисията има също хора минали през МЗХ и комисията по земеделие – Светла Бъчварово, Бюрхан Абазов и др. Професионално обаче имаме двама лекари, единадесет икономисти, четирма инженери и само трима със селскостопанско образовани-агрономи. Лошото е, че точно секторите, които се нуждаят от най-голяма помощ и при които ще трябва да се направят кардинални промени и то не да ги дръпнем напред, а да ги опазим за да не останем без тях /животновъдство/ нямаме тясни специалисти. Доста ще трябва да се поработи по ветеринарията и селекцията. При всички случаи липсата на зооинженери и ветеринарни лекари ще затрудни работата на комисията и изборът на консултанти ще бъде много важен. Пожелаваме успешна работа на комисията, да бъде по-близо до фермерите, чрез преките си функции – в законодатеството като помага на родното животновъдство. Комисията, както казахме започва много амбицирано и още на 11.05 ще проведе своето първо заседание при следния дневен ред:

  1. Изслушване на министъра на земеделието, храните и горите и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ относно:

1.1. Индикативния график за директните плащания за кампания 2016 г.

1.2. Текущо състояние на кампания 2017 и приеми по мерки 10 и 11.

  1. Представяне, обсъждане и гласуване на Законопроект за изменение на Закона за опазване на земеделските земи, № 754-01-3, внесен от Йордан Апостолов и група народни представители на 10 май 2017 г. – за първо гласуване.

 Говедовъд.ею

Състъв на КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ХРАНИ ПРИ НС

ДЕСИСЛАВА ЖЕКОВА ТАНЕВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ – ИКОНОМИСТ

БЮРХАН ИЛИЯЗОВ АБАЗОВ – ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ

ДИМИТЪР ИВАНОВ ГЕЧЕВ – ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ – ИКОНОМИСТ

ЙОРДАН АПОСТОЛОВ АПОСТОЛОВ – ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ

СВЕТЛА  БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА – ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ -ИКОНОМИСТ

ЧЛЕНОВЕ НА КЗ

АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ – ИКОНОМИСТ

АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ САБАНОВ – ИКОНОМИСТ

АЛТИМИР ЕМИЛОВ АДАМОВ

АНДРИАН ИВАНОВ РАЙКОВ – ЛЕКАР

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ – ИКОНОМИСТ, ИНЖЕНЕР

ДАНИЕЛ ПЕТКОВ ЙОРДАНОВ – АГРОНОМ

ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ

ЖИВКО ИВАНОВ МАРТИНОВ – ИНЖЕНЕР

ЗАПРЯН ВАСИЛЕВ ЯНКОВ – АГРОНОМ

ЙОРДАН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ – ИКОНОМИСТ, ИНЖЕНЕР

КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА – ИКОНОМИСТ

НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ БОШКИЛОВ

ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ –  ЮРИСТ

РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ – АГРОНОМ, ИКОНОМИСТ

СТАНИСЛАВА КРАСИМИРОВА СТОЯНОВА – ИКОНОМИСТ

ЦВЕТА ВЪЛЧЕВА КАРАЯНЧЕВА – ИНЖЕНЕР

ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ – ЛЕКАР

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here