Гневът на фермера

0
Панайот Тодоров

Този излишен шум около  Наредба 2 не работи за благото на българското млечно говедовъдство. БАБХ и по-рано НВМС имаха 10 години и два периода на дерогация, през които ръководствата на МЗХ и те можеха постепенно и планомерно да наложат изискванията на Регламента.

Вместо оборудвани и работещи областни лаборатории на агенцията през този период, МЗХ и НВМС ги  закриваха и кадрите се гонеха, за да  се отвори нишата за частни такива на определени хора, които да печелят с пъти повече за една проба от фермера.

И това е утвърдена практика в работата на ръководещите сектора фактори от МЗХ – в 59 секунда да налагат  правила и изисквания, които би следвало отдавна да са практика.

А сивия сектор ще се проверява ли?  Тях кой ще ги проверява и спре?

Не е ли БАБХ отговорна за безконтролната продажба на мляко и млечни продукти по улици, пазари и където другаде се сетиш? Началото на месец юни сме, а БАБХ отново измества проблема от болната глава на здравата. МЗХ и те изработиха три годишна “прозрачна” ДПП, която сега е обвита в пелената на неизвестността. 

Кой ще носи отговорността тази година за причинените щети и загуби на фермерите от ненавременното и изпълнение?  Пак ли ще се мине на варианта с  подадени оставки?

Фермера не е  брашнян чувал или изтривалка, та безотговорния чиновник постоянно да го изтупва за пари и да си изтрива некадърността в него.

Фермерите е необходимо да се обгрижват и обучават от търпеливи, знаещи и можещи ветеринарни специалисти, защото ако ги няма тях, то няма нужда и от БАБХ.

Тази обява е на бюрото ми и по няколко пъти посягам да я дам за официално публикуване

Обява

Продава се елитна кравеферм регистрирана по чл.137 и с отговарящо мляко на изискванията.
Кравите и са участвали в първото и второ национални изложения по говедовъдство в Сливен и спечелиха първите места в официалното класиране. Кравефермата е оборудвана с модерна доилна зала рибена кост-2х6 и компютърен софтуер , млекосъбирателен пункт – Ф с хладилен танк 3,2тона, торов силоз за 1100тона, разнообразна техника за механизирано хранене и почистване.
Произведеното краве мляко е с високи хигиенни и качествени стойности и е търсено от млекопреработватели и клиенти-продава се по Наредба 26, чрез млекомат.
От 2002 година кравите изкуствено се осеменяват със семенен материал от елитни бици и са под селекционен контрол. Средния млеконадой от лактация е над 8000 литра от крава.
Фермата е разположена на площ от 40дка и е на 5км. от град Сливен. Работниците са с дългогодишен стаж и професионален опит.

За говедовъд.ею – Панайот Тодоров /Полковника/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here