170 000 подписа срещу убийството на крава

0

Над 170 хиляди испанци подписаха петицията срещу убийството на кравата Маргарит. Кравата живее в Каталуния, но с решение на местните власти трябва да бъде убита поради това, че не разполага с необходимите документи. Сега Министерството на земеделието, промишлеността и животните преговаря със собственика на Маргарит за да “се намери решение”. Фактът е, че Маргарит живее незаконно, съобщиха властите. За да се отърве кравата от гилотината, собственика и трябва да има необходимите документи в съответствие с приложимото право на страните в ЕС. Според което, всяко животно трябва да бъде регистрирано и да има пътен лист за брак и становище от ветеринарен лекар.
Маргарит в продължение на четири години живее със собственика си, но той не е направил нищо по регистрацията и, поради което собственикът трябва да плати три хиляди евро глоба. Маргарит спешно е изпратена от фермата в резерват, от което властите са също недоволни, като заявяват, че прехвърлянето на кравата “само допълнително усложнява ситуацията.”
В същото време в интернет пространството се появи Петиция озаглавена “Не позволявайте смъртта на кравата Маргарит “. Обаче има закон в ЕС, който гласи, че “всички неидентифицирани селскостопански животни трябва да бъдат унищожени”,
Маргарит обаче никога не е била и никога няма да бъде използвана като крава. Това не е животното, което се използва във фермата, това е домашен любимец.”, – се посочва в петицията. Това е вторият случай тази година в Испания, когато обществото се опитва да спаси крава от клане. През февруари, под заплаха се оказа живота на една крава на име Кармен, която е живеела в предградие на Мадрид. Ветеринарната инспекция разкри, че животното е болно от туберкулоза. Петицията тогава е събрала повече от 70 000 подписа и Кармен бе помилвана.

Преди няколко месеца в България имахме също умъртвяване на животни без необходимите документи. Но ясно беше, че става дума за измама, а освен това имаше и нелегален транспорт и гласът на обществото не беше чут.
Правилата са си правила. Щом са приети,те важат за всички и трябва да се изпълняват от всички.
Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here