Бразилия – кафе, футбол, самба и ….говеда

0

Разглеждайки статистиката за броя на говедата, не може да не ни направи впечатление, че в една страна известна с футбола, салцата и кафето се нарежда на второ място по брой на  отглеждани говеда и биволи в света. Става дума за Бразилия. В тази страна се отглеждат над 213 млн говеда и биволи от всички категории и само Индия е с по-голям брой животни. На трето място е Китай и на четвърто САЩ с жалките в сравнение с Бразилия 88 млн. говеда.

 

Бразилия
Държава в Южна Америка

Федеративна република Бразилия е държава, заемаща централната и източната част на Южна Америка. Със своите 8,51 млн. km² и над 190 млн. души страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Столица: Бразилия Население207,8 милиона (2015  Официален език:  Португалски език.  Най- известния бразилец разбира се е Пеле с над 1200 официално изиграни мача и с толкова отбелязани гола.

Искаме да ви запознаем и с говедовъдството на Бразилия, като ви представим и най-голямата говедовъдна ферма на Бразилия. Това е семейната ферма Агриндус.  Основавана е  през 1945 г., сега се управлява от шесто поколение наследници – Уго Роберто  и двамата му сина – Роберто и Хорхе. Те работят заедно, в една много ефективна ферма и всеки си има задължения. Основната дейност е производството на мляко и месо от говеда, а допълващи са домашни птици и оранжерии.
През 50-те години фермата вече произвежда около 4000 литра на ден, а стадото крави достига  1000 глави. През 1967 г фермата е от пионерите които изграждат доилни зали, а момчетата започват да завършват всички възможни курсове за специализация по говедовъдство и то в САЩ.

През тези години млякото е било използвано за производството на калциев казеинат за фармацевтичната промишленост, а сега от него те произвеждат млечни продукти в собствена мандра. Пионери са и при  производството на  мляко тип Б. В периода 1971-1989, производството на мляко тип Б се увеличило до един значителен процент от 21% годишно за Бразилия. Това мляко  има по-добро качество, отколкото мляко тип С. Днес, суровината от стария тип C млякото все още съществува, но се стерилизира в промишлен процес, известен на пазара като дълъг живот.

В момента фирмата притежава най-голямото млечно стадо от Холщайн регистрирано в Бразилия. Броят на млечните крави е  1500, а общия брои на животните от всички категории е  общо 3600. Всичките животни са чистопородни и регстрирани с пълно родословие в бразилската асоциация на Холщайн. Обработваните площи са над 500  хектара. Фермата е напълно осигурена с храна за животните, с пълно проследяване на производствените процеси, производство на храни за  животните.

През 2007 г. е построена мандра с регистриран етикет за мляко тип А, прясна сметана и кисело мляко и в рамките на няколко години е намерила своето място на пазара. Тя присъства в 45 града в щата Сао Пауло. Всички млечни продукти, които се произвеждат във фирмата са направени от мляко тип А, което означава, че те са произведени, преработени, пастьоризирано и опаковани в рамките на фермата, при мляко получено  при строги хигиенни условия, здрави крави, добре хранени и отпочинали, за да се осигури продукт с високо качество, без замърсяване. Този важен печат за качествени продукти има давност за над 10 години.

 Източник:country.eiu.com/brazil

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here