Вкусното сирене става от качествено мляко – представяме ви фирма „Аста Милк”

1

Преди два месеца стартира своята дейност нова мандра носеща името „АСТА МИЛК”- гр.Кърджали. В района може би това е единствената фирма която преработва мляко. Въпреки че има доста стопанства в които се отглеждат крави. Първото нещо което е направил собственика Атанас Матев било в продължение на няколко дни да обиколят над двадесет ферми, за да могат да си осигурят суровина с добро качество и без изненади от страна на фермерите.

Наема майстора, който  е един от най-добрите в района,  и при  започването си  на работа, който  е  имал само едно изискване – да не се работи със сухи млека и растителни мазнини. След това, следва периода на подготовка на помещенията, регистриране на обекта, вземане на необходимите разрешителни и накрая –  старта.

Започва се с малки количества мляко за преработка, като за тренировка. Полека – лека количеството на преработеното мляко се увеличава. По отношение на качеството на млякото –  никакви компромиси. Задължителни проби при всяка партида, пробите за самоконтрол и добро съхранение и превозване на млякото.

Резултатите не закъсняват.  Направено е първото сирене. Появява се запазената марка – „сирене Марица”. След това започва и търсене на пазар. Трудна работа. Но в крайна сметка качеството си изигра ролята.  Първите партиди от „сирене Марица – Класик”  се приемат  много добре от потребителите. Както се казва,  апетита идва с яденето, а това води и до увеличаване на гамата на предлаганите  продукти.

Вече на пазара  може да намерите под запазената   марка -„МАРИЦА” следните млечни  продукти:

  • Сирене „Марица” –  тип домашно. Всяка партида се насипва на ръка в тензух и след 24 часа бомбичките домашно сирене с тегло около 300 -400 гр са готови. Идеално мезе за бира, със зелена салата, пък и без двете само с топла питка;
  • Сирене „МАРИЦА” – тип класик –  българско саламурено сирене за всеки дом;
  • Сирене „МАРИЦА” – тип  лукс  –  малко по- скъпо,  но направено  от пълномаслено мляко, отлежало 60 дни, по „тайната” рецепта на майстора.
  • Сирене „МАРИЦА”- тип ниско маслено, млякото е пастьоризирано при по-висока температура и срок на зреене 45 дни.
  • Масло „МАРИЦА” – приготвено  от заквасена сметана.

– ” Вървим напред, сподели г-н Матев, няма връщане назад. Увеличаваме производството, разработваме нови продукти. Всичките ни продукти са със запазената марка „Марица”.  Чувството е прекрасно, когато никои  не те познава, не знае кой си  и каже,  че си е купил хубаво сирене от марка „Марица.

Успех на новата фирма,  повече пазари, повече клиенти, по-големи печелби и най-вече запазване на качеството,  за което гарантираме и ние.

Говедовъд

1 КОМЕНТАР

  1. Мушеници. Продуктите не струват. Фалш на пазара с млечни продукти. Внимавайте!!!!!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here