Кафявото мляко/шоко/ се получава от кафявите крави….?

0

В деня на млякото получихме този материал от далечна Канада изпратен ни от Тодор Арбов. Също така, той ни изпрати и кравата на месец юни. Ние трудно намираме кравата за годината, хората си избират пък всеки месец такава.Разбира се, че шоколадените млека не се получават директно от кафяви крави. Това, че много хора мислят обратно установява едно проучване в САЩ. На Световния ден на млякото в изданието „Храна и Вино” бяха публикувани странните навици на американците за пиене на мляко.

Млякото има такова присъствие в живота ни, че ние най-вероятно го приемаме за даденост. Световния ден на млякото е един от онези странни хранителни празници, който понякога събират групи по интереси, за да популяризират определен продукт. Независимо от произхода на т.нар празник на млякото – 01.06, нека да използваме тази възможност да се поровим в някои от начините които хората го оценяват  в своето ежедневие.

Центърът за иновации на млякото на САЩ, е провел изследване на повече от 1000 възрастни мъже и жени /над 18 г/ през април тази година. Резултатите разкриват някои шокиращи факти за това какво хората мислят за млякото и напитките с негово участие. Първо, 48% от анкетираните не са сигурни от къде идва шоколадовото мляко, може би от крави, но от кои –  казват те. И все пак, 7% от изследваните – възрастни – все още мислят, че шоколадово мляко идва само от кафявите крави. Всъщност, шоколадовото мляко се получава от мляко получено от всякакви породи крави, подсладено и с прибавено какао.
Кухненски навици на анкетираните: 37% от тях тайно пият мляко направо от съда, а други 29% използват децата си като извинение за да купуват мляко с какао за себе си. И въпреки факта, че за здравословния начин на хранене млякото не е на мода, само 5% от хората се въздържат от пиенето на мляко.
В действителност, млякото е все още една от любимите напитки на Америка: Една четвърт от участниците в анкетата докладват, че сутрин в шест часа отиват да си купуват мляко от магазина. Допълнително 95% от проучваните в момента имат някакъв вид сирене в хладилника си. Въпреки, че един немалък брой хора не мога да разбера от къде идва, млякото все още е обичано от американците.

Тодор Арбов и Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here