Капитализъм на кравите

0

Традиционен
Имате две крави. Продавате едната и купувате бик. Стадото ви се умножава и отбелязвате икономически растеж. Продавате ги и се пенсионирате с дохода.

 

Американски
Имате две крави. Продавате едната и насилвате другата да дава мляко за четири. Изненадани сте, когато тя пада мъртва.

Френски
Имате две крави. Стачкувате, защото искате три.

 

Японски
Имате две крави. Променяте дизайна им, така че да са с една десета от размера на обикновените и да дават двадесет пъти повече мляко. Тогава създавате сполучлив анимационен филм с крави, наречени Каукимон и ги пласирате по целия свят.

Германски
Имате две крави. Реконструирате ги така, че да живеят по 100 години, да ядат веднъж на месец и да се доят сами.

 

Британски
Имате две крави. И двете са луди. Спокойно –  вие сте създатели на капитализма.
Италиански
Имате две крави, но не знаете къде са. Правите кратка почивка, за да обядвате.

Гръцки
Нямате две крави. Искате си ги от ЕС. Получавате ги, пиете мляко, искате още крави. Получавате още два пъти по две. Давате ги на роднини, с които заедно ядете телешки суджуци. Оплаквате се на ЕС, че ви е дал само две крави и заклеймявате фашизоидната му математика, която твърди, че са ви дадени шест крави.

Руски
Имате две крави. Броите ги и научавате, че имате пет. Броите ги отново и научавате, че имате 42. Пак ги броите и разбирате, че имате 12. Спирате да ги броите и отваряте друга бутилка с водка.

Швейцарски
Имате 5000 крави, но нито една от тях не е ваша. Просто ги държите на отговорно пазене. Междувременно ги използвате за мляко, шоколад и реклама.

Индийски
Имате две крави. Обожавате ги.

Китайски
Имате две крави. Имате 300 човека, които ги доят и пасат. Претендирате за пълна заетост, висока волска производителност и арестувате репортерите, които са съобщили числата.

Български
Нямате никакви крави, но твърдите, че сте експерт в гледането им. Наемате гръцки консултант да ви напише проект, с който кандидатствате да получите две безплатни крави по ФАР и едно теле по САПАРД. След тригодишни мъки получавате само двете крави, които веднага давате на гръцкия консултант като разплащане за услугите му. Той обаче твърди, че му дължите още две плюс едно теле, и ви съди в Брюксел.

Банково-корпоративен
Имате две крави. Продавате три от тях на публично регистрираната си компания, като използвате документи за кредит, взет от зет ви от банката. Тогава извършвате дългов/ипотечен суап с асоциирана генерална оферта, така че си връщате обратно всичките четири крави, с данъчен кредит за пет. Млечните права върху шестте крави се трансферират чрез посредник към фирма на Кайманите, притежавана тайно от главния акционер, който продава правата на всичките седем крави обратно на вашата регистрирана компания. Според годишния доклад, компанията притежава осем крави, с опция върху още една. Продайте едната, за да купите нов президент на САЩ и ще се окажете с девет. При официалното съобщение не се предоставя балансов лист. Публиката купува вашия бик.Източник-интернет

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here