От ухо на ухо

0

Преди години посетих един курс в Германия, провеждан от екип на заводите Мерцедес. Възпитателен за действия в различни ситуациии. Два разиграни теста  ми направиха впечатление. Единият беше, че ако самолет катастрофира в пустинята, и всички са останали  живи, а на борда се намират следните неща: вода, храна, одеяла, кибрит, вестници, самобръсначка и огледало. Задачата беше в каква последователност трябва да се подредят  вещите за да бъдат най-полезни за използване, и най-вече да помогнат за спасяването на хората. Опитайте се да подредите по важност предметите, в края на материала ще дам правилният отговор.
Вторият тест  бе играта „от ухо на ухо”. Водещия каза нещо на ухото на най-близко стоящия до него човек. Той го предава на следващия, докато се стигна до последния, двадесети човек. На въпроса какво чу, той отговори – например “кмет на София ще стане  Иванов”. Водещия извади едно листче и прочете какво е казал на ухото на първия: – “София най-после ще има за кмет жена”.
Застраховайки се с това, все още от ухо на ухо чухме някои неща във връзка с подпомагането на животновъдите през следващата година. Всъщност в края на миналата година един шеф на асоциация каза, че субсидии няма да получават тези, които не са регистрирани по чл.137 и дори нашия сайт излезе с материал в тази връзка –

Чл.137 от ЗВМД – раковинчето на раздора

Вече е сигурно, че при отваряне на мярката за хуманно отношение към животните едно от изискванията ще бъде изпълнението на този прослувут член. Още тогава зам.министър Грудев призова фермерите да започнат да подготвят документите за тази регистрация. Процеса трае по някой път два-три месеца.
Какво стигна до нас „От ухо на ухо само ферми които се намират извън населени места ще могат да кандидатстват за субсидии”.
Ясно е, че трябва да имат регистрация по чл.137 от ЗВМД.

Ако стопанството е регистрирано като “животновъден обект” в рамките на градовете и селата, по евро изискванията, то не се води овцеферма или кравеферма и от следващата година не може да кандидатства за обвързана подкрепа, като животни под селекционен контрол или пък по схемата за хуманно отношение към животните. 
Въпреки, че от дадения пример е ясно, че в пространството стигат неверни неща най-добре е фермерите още отсега да се заинтерисуват от този член и да се опитат да регистрират фермите си по него. В противен случай, без субсидиите просто са обречени.

Ще ви кажем и подредбата на предметите в пустинята, както ви обещахме. Най-ценния предмет е огледалото, защото с него може по всяко време да се прави слънчев лъч и да се сигнализира на спасителите. Следват кибрита и хартията, одеялата чак тогава водата и храната. Самобръсначката е сложена за заблуда.
Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here