Говедовъдни новини – Уикенд 24

0

Германия: Сливане на четири сдружения.
Асоциацията на германските говедовъди, Асоциацията на животновъдите, Асоциацията на немския Холщайн и Централната асоциация на немските свиневъди ще бъдат разпуснати от 1.07.2017г и ще се слеят в новосъздадената Германско асоциация на животновъдите.
Независимо от това, че има една немска поговорка която гласи – ако сте трима съдружника, за да тръгне работата на двамата трябва да им се отрежат главите, сега съдружниците са четирма и вероятно до рязане на глави няма да се стигне. Вероятно към тази формация ще се присъединят и асоциациите на овцевъдите, козевъдите, пчеларите и др. Ето това е урок по немски.


Австрия: Връзването остава разрешено. Миналият вторник (06.06.2017) са публикувани в Австрия, измененията в регламента за отглеждането на добитъка. За радост на фермерите предложението да не се връзват животните не бе прието .


Германия: Баварските говедовъди призовават за задължително етикетиране на произхода на мляко и млечни продукти. За да се защити баварските качество на продуктите, говедовъдите се обърнаха към парламента за задължително етикетиране на произхода на млякото и млечните продукти, мястото на производство или преработка и място на разфасоване.
“Потребителите имат право да знаят, къде продуктите действително са произведени и където са били обработени”.


Албания: Заразен нодуларен дерматит по говедата –1 вторично ЕО в област Драч, на Адриатическо море (възприемчиви – 7 ГВ, заразени – 4, умрели – 5 ГВ).


България: България се нарежда на 31-о място по износ на сирене в световен мащаб. През 2016 г. страната ни е изнесла сирене на стойност 93,7 милиона долара. Това се равнява на 0,4 % от общия експорт на продукцията. Преди нас са държави като Турция, чиито износ е на стойност 150,1 милиона долара, Кипър (148,9 млн. $). Гърция се нарежда на 17-о място, като оборотът от търговията със сирене там възлиза на 444,3 милиона долара и заема 1,7 % от общия експорт.
Първото място се пада на Германия, която успява да задоволи 13,8 % от общото световно търсене, а стокооборотът е в размер на 3,7 млрд. долара. Втората най-голяма износителка е Холандия, следвана от Франция, Италия, Дания, САЩ и Нова Зеландия.
Сред последните по сила износителки се нареждат Албания, Черна гора, Македония, Япония и Бразилия.
Източник: agrozona.bg


Ирландия: Ирландски фермери – и те се стрелят. В Лимерик е имало стрелба при инцидент при преминаване през чужда собственост. Единя земеделски производител е навлязъл с трактора си в чужда земя и е ударил с машината кучето на собственика, което е лаело и обикаляло около трактора. Седемдесет годишния собственик, без да губи време, изважда пушката си от колата и ранява нарушителя. Раните не са опасни, но стрелеца е арестуван и подведен под отговорност.


Канада: in memory – ALTA ГЕНЕТИКА СЕ СБОГУВА С REGANCREST ALTAIOTA . В своята 13 годишна кариера е произвел повече от 1.1 милиона дози сперма и над 55,491 лактиращи дъщери . AltaIota е един от 5-те най-добри О-Man синове в световен мащаб.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here