Вече и Сърбия изнася агнешко

0

Сърбия спечели първия лиценз за износ на агнешко месо за Китай

Министър на земеделието и опазване на околната среда Бранислав Недимович посети днес  Международния селскостопански панаир в Нови Сад,  където заяви, че Сърбия е получила първия лиценз за износ на агнешко месо за  Китай.

Една  кланицата вече е получила разрешение за износ, а до края на юни, още осем кланиците ще получат такова разрешение, което ще им позволи да изнасят неограничено количество агнешко, каза министърът Недимович.

“Що се отнася до говеждото месо,  необходимо е да се договорят някои  подробности и ние скоро ще бъдем в състояние да изнасяме за Китай и  неограничени количества   говеждо месо.

Когато става дума за износ на свинско месо и мляко,  каза министъра,  до края на годината и при тези продукти ще се получи лиценз за износ. Също така  се работи  и за лиценз за износ  на сушени сини сливи.

Министъра благодари на всички колеги от Министерството на земеделието и на тези от Китай, които са свършили страхотна работа.

Сега остава, адекватно на нашите усилия, нашите производители да отговорят с качествена продукция, защото китайския пазар е изключително придирчив и затова може да поема само стоки  от най-високо качество.

Източник : МЗ на Сърбия

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here