По малко ферми – повече крави в стопанство

9

По-малко млечни ферми, повече крави в едно стопанство: това показват данните за май 2017 г на Статистиката на Германия.
Броят на млечните ферми в Германия падна в рамките на една година, за да бъдат на 3 май 2017  67 319 стопанства, които са с 1 855 по-малко в сравнение с 2016 г. или 5,6 %.
Средният брой крави във ферма продължава да нараства в обратен ред. По този начин, средният размер на стадата вече  е 62,6 бр. крави, докато през май. 2016 г е имало 60,9 млечни крави в стопанство.
Тенденцията към ферми с размери над 100 крави в едно стопанство продължава (виж таблица 1).

Към  май 2017 г. има налични  4 214  милиона млечни крави. По този начин броят на кравите е намалял с около 0.1% в сравнение с миналата година. Повечето крави се отглеждат  все още в Бавария, Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия.

Най-много са намалели кравите в  Шлезвиг-Холщайн (- 3 630 ), Бавария (- 1 686 ), Северен Рейн-Вестфалия (- 840 , Тюрингия (- 649 ) и Баден-Вюртемберг (- 569 ), и  са отпаднали от производството на мляко ,

Имаме “растеж” на млечните крави в Долна Саксония (с изключение на градовете-държави на Бремен и Хамбург!)  + 3 596 млечни крави и Бранденбург с 583 броя говеда.

За Говедовъд.ею – Холщайн Германия

9 КОМЕНТАРИ

  1. Тогава граждани ще муат сирене на 10лв и кашкавал на 20лв.Защото фермите ще бъдат в ръцете на хора близки до власта и ще си направят монопол.Всъщност това е идеята на ГРОБ.

  2. Това е най-лошата идея. Най- некачествената храна се произвежда от хора, които произвеждат много. Според мен, броят на отглежданите животни трябва да е толкова, че да познаваш всяко едно по име. По мляко. И по виме. Всичко останало размива, както отговорността, така и качеството. За справка смело решавам да дам Швейцарската практика. Семейна фамилна ферма със завършен цикъл- от никой не чакаш, от никой не се оплакваш. Зависиш единствено и само от собствения си бизнес нюх и отговорност.

  3. Плюс това, често се забравя, че Европа набляга на поминъка на селата. Ако плясниш пет огромни полски ферми, как ще противодействаме на обезлюдяването на селските райони? Забравяме ядрото на европейската политика, финансиране и пр.

  4. много сте права, но колко процента от фермерите са като вас. огледаите се. ние правим всичко възможно да се облекчат условията за наредба 26 и нашите колеги фермери ни провалят- случая с бруцелозата преди няколко дни.. изглежда ,че и в Европа не издържат на напрежението- най-вече икономическ и минават на други системи. колкото до обезлюдяването на селата едва ли големия брои животни в една ферма са причина за това. нали тази ферма също дава работни места. за качеството на млякото, като не познавате животните е така както казахте

  5. Ние сме в планински район сме изправени пред един парадокс- няма работа, а няма и работна ръка. Колкото до Наредба 26….това беше нещото, което ми отне младежката вяра в държавността преди години. Браво, че се опитвате, но кой изобщо си е позволил да сътвори такава кастрация? Между другото- държа се, като трол и коментирам прекомерно, но наистина намирам много интересни публикации. Така, че се извинявам, но може би няма да спра😉.

  6. Абе,г-н Михайлов на вас кой ви плаща да се гаврите с нас и колко животни одглеждате вие

    • а на вашият въпрос, кой ми плаща – би трябвало от нсгб, но да ви кажа от февруари миналата година, не съм получавал заплатата си. където ходя, каквито разходи правя – всичко е от джоба ми. даже интернета, бензина, телефона си плащам сам. да познаваш друг такъв от браншовиците. да не говорим за асоциациите, където се изсипват пари …… може да ме плюете колкото искате

  7. знаете ли, пак по нашенски вадите калъчката. в момента , когато сме живи умрели не е важно дали отглеждаш животни или не. важното е обеденение на всички- фермери, наука, държава, симпатизанти обществото да дадат нещо от себе си за да се промени нещо. ние продължаваме да се делим на големи малки средни и още някакви си. за ваше сведение никои не ми плаща за тези материали. с кеф си губя времето да ви дадем точна информация и анализи и винаги ще се намери един като вас да развали всичко. когато вие работите за благото, без заплащане за да се промени нещо ми се обадете, дори може да ми се извините

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here