Пожизнено мляко от крава

0

Една от информациите които дават на своите фермери развъдните им асоциации е свързана с производството на мляко от кравите през активният им живот.Засега холандските  крави  пожизнено  произвеждат  мляко от 29 000 килограма средно за крава. По този показател те се нареждат на първо място от страните на ЕО. Анализаторите  използват данни от международната мрежа на IFCN на всеки два месеца и ги сравняват  с помощта на специален код. Този път фокусът  бе насочен върху производството на мляко.

Дания и САЩ

Въпреки че производството на мляко в Дания и САЩ от крава годишно е по-високо средно с над 1 500 кг повече отколкото в Холандия, средното доживотно производство  все още е с около четири хиляди килограма  по-ниско.

Големи разлики

В страни, където крави дават годишно малко над 5000 кг мляко (Ирландия, Полша, Аржентина и Нова Зеландия) има големи разлики в млеконадоя. Млечните  крави в Полша реализират  производство от 16000 кг мляко от крава за живот,  докато кравите в Ирландия са много по-дълголетни  и произвеждат средно по около 26 хиляди килограма мляко по време на целият им живот.

Франция и Австралия

След Холандия, доживотното производство  във Франция и Австралия също е доста високо, с повече от 26000 кг мляко от крава. Австралийските крави са с годишно производство от 6600 кг мляко . Във Франция, годишно производство е близко до Холандия, с 8500 кг мляко  от  крава.

Текст: Монс Гинене

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here