Говедовъдни новини – Уикенд 27

0

САЩ – Съединените щати и Китай подписаха меморандум за увеличаване вноса за Китай на млечни продукти. Китай е вече най-големият млечен вносител в света, въпреки, че на глава от населението консумацията остава доста под това в САЩ, Европа и дори от азиатските си съседи Япония и Южна Корея.
САЩ са изнесли за Китай през миналата година млечни продукти за $ 384 милиона .


проверка на мляко

Русия: В Русия, поради спада на производствените разходи, се увеличава производството на мляко. От началото на годината до края на м.май има увеличение на производството с 2.9% или 181 хил.тона  мляко. Производствените разходи са вече 93.5% спрямо базисния период от 100%.  Все още обаче в  Русия има проблем с неверни етикетирани или фалшифицирани млечни продукти. Според последните данни на руското министерство на промишлеността и търговията  прогнозния дял на фалшиви продукти на пазара е 20%.


Италия и Холандия:  Млякото надвиши 40 цента за килиграм. На 2ри юли 2017,  средните изкупни цени на млякото в Италия вече са  43,3 € и, а в Холандия с 40,0 € за 100 кг мляко. 

Европейски съюз: В Европа, има значително намаление на броя на земеделските производители. За 8 години, те са намалели с почти 4 милиона. През 2005 г. е имало 14,5 милиона фермери в Европа, но през 2013 г. тази цифра вече е 10,7 млн.
„ ЕС трябва незабавно да се увеличи подкрепата за младите фермери. Това е въпрос от национално значение, ако искаме да се гарантира устойчивостта на селското стопанство в продължение на много години” – се дискутира в Европейската Комисия по земеделие.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here