Гледаш крави – пиеш ракия!

0

Сдружението за българска ракия изразява остро несъгласие с твърденията на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че в „казаните за ракия се произвежда нелегален алкохол“. То се обърна към него с отворено писмо:
„Г-н Домусчиев, тези пунктове са легални и са единствените, които работят на светло и събират акциз от населението. Защото, както добре знаете, по закон никой в България няма право да дестилира в домашни условия. Сега действащото законодателство не позволява по друг начин да се произвежда алкохол, освен в тези пунктове.
Именно по тази причина ние категорично не приемаме хората, които извършват легална дейност и са регистрирани, хората, които макар и малки производители, допринасят за влизането на пари в държавната хазна от акцизи – да бъдат наричани „нелегални“, което като внушение, за нас, е равно на „мошеници“.
Говедовъд.ею получи следното съобщение което и поместваме:   В цял свят е известна емблемата на швейцарския шоколад с кравата Милка.В Швейцария се гледат много крави. Най-важната причина е,  че на всяка крава се полагат 20 литра безакцизна ракия за увеличаване на млеконадоя. Не съм чул някоя крава да си е ползвала дажбата, но закона си важи и хората си варят свободно и безакцизно. Ето как заради ракията хората са развили животновъдството. Абе прости швейцарци.  – из социалната мрежа Фейсбук
Дали е истина не можем да кажем, но това е идеално предложение за да излезем от кризата, в която се намира нашето говедовъдство. Мъчим се да доказваме, колко много нафта изразходваме за работата по фермите, водим преговори за увеличение на ставката, пишем безконечни дневници и пазим фактури заверявани десетки пътя. Давай по 20 литра на крава ракия или водка и нещата тръгват./да се приеме като първоаприлско предложение/

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here