Говедовъдите на Уругвай – кои са те

0

Най-високата точка в страната е малко над 500 метра, за сравнение  а у нас една трета от площите са планини.
Уругвайците имат и кооператив, който обслужва повечето млечни ферми. Те имат и пазари в други страни, а вноса на млечни продукти е много малък.
По същият начин стой и въпроса за производството на месо. Много е вероятно до края на годината износа на животни за клане да достигне 250 000 бр.
Само през ноември и декември 2016 г са изнесени над 70 000 говеда. Годишният износ за 2016 г достига около 250 000 глави според Министерството на животновъдство, земеделие и рибарството. Само за Турция са изнесени над 70 хиляди говеда. Още по-успешни са били 2010, 2011 г. и 2015 г., когато също са изнесени над 200 000 глави говеда. Преди износа от Уругвай, животните обикновено са под карантина за известно време. В момента страната разполага със шест такива депа, които са пълни и животните чакат за разрешение за да се качат на корабите.
Турция ще продължи да търгува и внася животни от Уругвай, защото там са много доволни от качествата на уругвайските животни
Уругвай за разлика от нас е член на Световната организация на Холщайн.
Всъщност ние все още нямаме асоциация на Холщайна.
Говедовъдите на Уругвай, не само произвеждат мляко, а и продават разплодни юници. Животните, които се изнасят, са от високо качество и надеждност на данните. През последните две години за Китай са изнесени 27 557 бр юници и за Парагвай 72 бр.

 Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here