Говедовъдни новини – Уикенд 28

0

САЩ: Калифорния Повече от 4000 млечни крави умряха от горещината в Калифорния в края на месец юни тази година, от топлинен удар и прегряване. През последните девет дни на месеца, температурите на околната среда са над 38 ° С, достигайки около 44 ° С. Икономическите загуби за фирмите са големи, а регионалните екарисажа са претоварени с голям брой трупове и временно е спряно извозването на трупове до екарисажите.


САЩ: Две млади крави от стадото в Ричмънд, щата Минесота, от всичките 1600 бр. отглеждани крави в стопанството, са поставили рекорд по отношение млекопроизводство през последните седмици.
Кравите са: T-Spruce Lithium 7367 , която постигна нов рекорд. При трикратно доене, за 305-дни е дала 22 031 кг мляко.
Другата крава е T-Spruce Style-P 8002, която постави нов рекорд при J2 мляко – при трикратно доене е дала е дала 20 516 кг мляко за 305 дни.


Германия: Мандрата Вайнщефан е инвестирала 25 милиона евро в нова производствена линия за масло, която ще функционира в централата – Фрайзинг. Съоръжението е с капацитет от 14 000 литра сметана на час, от която могат да се получат максимум шест тона масло. Това е около три пъти по-малко от възможния производствен капацитет на линията.


Румъния: Нова схема за помощи е одобрена в четвъртък – 13 юли, от правителството на Румъния.
Овцевъдите ще получат финансиране от 36 милиона леи, пари от държавния бюджет в рамките на одобрените бюджетни разпоредби за тази цел . Помощта ще е 1 лея/кг за продадена вълна! Общият размер на минималната помощ предоставена на получателя, не може да надхвърля 15 000 евро за период от три финансови години, по време на текущата финансова година (2018) и в предходните две години (2016 г. до 2017 г).


Гърция: протести в Лариса и Волос против Lidl.
Протестите са за унизителното отношение на хипермаркета към местните продукти от мляко и месо. Фермерите са много ядосани за това, че магазина трудно приема техни стоки и условията са много тежки за тях. Те излязоха и с декларация в която се казва:
Мачът ще бъде с продължения, няма да спре. Ние ще бъдем всеки ден на „барикадите”. Нашият глас ще бъде чут в цялата страна и ще има движение срещу германските интереси по отношение на Лидъл, което ще расте всеки ден.
Не искаме специално отношение, ние искаме да се даде възможност на потребителите да избират. Ние не искаме такива вериги в страната ни”.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here