Имали я, и каква е връзката между виното и цените на телешкото

0

Обикновено когато се хапва телешко се пие вино. Ясно е, че ако няма вино ще се консумира по-малко телешко. Има опасност да намали консумацията на телешко поради по-малкото производство на вино през тази година. Щом намали консумацията ще паднат и цените. Всичко това е казано в шеговита форма ,но има и реалната опасност да се случи наистина.

Телешкото месо, в много държави се смята за деликатесно, но и дори да не е така цената му винаги е висока. Удоволствието на „чревоугодниците” пък и на другите простосмъртни  e да консумират телешко месо в съчетание с подходящо подбрани вина. Задушеното телешко месо се поднася с червено вино, тъй като тази напитка помага за изразяването на вкуса на ястието. Шардонето върви много добре с телешко в леки бели сосове. Почти всички мерла и кабернета, отлежавали от 6 до 12 месеца и  Бордото , както  Кианти , Риоха и по-скъпите бургундски  и много други  „оригинални” вина, се съчетават  предимно с печено на скара или грил  телешко месо.

Богати, мощни вина с голяма плътност. Тази е най-интересната и висока по отношение на цената в магазина група. Тези вина са емблемите на модерния винен свят: австралийски шираз, калифорнийско каберне, аржентински малбек, южноафрикански  пинотаж, зинфандел и гренаш, и едни от най-вълнуващите италиански вина – бароло и барбареско, Приорат от Испания, традиционните червени от Франция като и големите от Бордо. Изобщо тези вина  са черешката на тортата и съчетанието трябва да е достойно за тази изключителна концентрация и мощ.

Достойна компания за великите червени са традиционните стекове, печени ребра, пикантни ястия с месо и екзотични подправки, дори гладък, тъмен шоколад или десерт с преобладаващо съдържание на какао.
Говедовъд.ею

Намалява  производството на вино във Франция! Производството на вино във Франция е продиктувано от лошото време и някои заболявания по лозите. Вторият по големина производител на вино в света, тази година ще произведе вина на рекордно ниско равнище. Само провинция Бордо може да загуби половината от производство!

Според Ройтерс,  френското министерство на земеделието показва спад  в производството на вино с 17% , което се дължи на значителните вреди по лозята в известния региона Бордо, който би могъл да загуби половината от продукцията си.

Този спад в производството е причинен  главно от тежките и чести  слани през пролетта , което засегна в различна степен, всички области, където има лозя , Изчислено е, че производството на вино от Франция ще бъде в най-добрия  случаи 37-38 200 000 л, което означава  спад от 17% в сравнение с производството  през миналата година . Това би било рекордно ниско ниво и по-ниско дори, отколкото през 1991 г., когато лозята също са били засегнати от измръзване. Най-силно засегнати са сега  региона Шампан , където продукцията е намалял с 20% в сравнение с 2015 г.  Региона Бордо  може да загуби половината от производството си през тази година и да е 40% под средната стойност за последните пет   години.  Области Бургунди и Божоле , които пострадаха миналата година поради лоши атмосферни условия, са се развили по-добре  през тази година. Виното е основният износ на селскостопански стоки от Франция , износ на стойност от 8,27 милиарда евро през 2016 г.
източник: Le Monde

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here