Гърците пак ни изпревариха

0

Гърците, колкото и да са индивидуалисти, знаят кога да се обединяват и да действат заедно. През последните години доста държави искаха да се домогнат до името ”Фета”. Дори в момента има спор между Гърция и Чехия за това . Но проблема вероятно ще се реши, защото след много консултации между животновъди и производители на сирене, дойде абсолютно съгласие за създаването на Националната браншово Организация „ Фета”.
Така че, в продължение на десетилетия разговори и преговори, за  създаването на бранш се  увенчаха с успех на 25 юли с официалното представяне необходимите документи на Министерството на развитието на селските райони и храните, което ще издаде  решение за признаване на организацията в рамките на три месеца.
Според съобщение, организацията е създадена от представители от които повече от 2/3 са от първично и вторично производство на национално ниво, което  прави  организацията много мощна..
Целта и амбицията е да се присъедини към браншово буквално всеки (дори и тези, които в момента не са членове) и така тя ще остане отворена до  достигане 100%.
„Националната  браншово Организация Фета вече е готова  да предприеме сериозни инициативи за защита на правата на нашия национален продукт на национално и международно ниво. Действията ще обхващат сферите на банковото дело, информация, полицията, популяризиране и утвърждаване на правата на продукта не само в Гърция, но във всички краища на света.

Въпреки сериозните проблеми на сектора и множествена подривна дейност с която се е сблъсквал през последните години, нашия национален продукт, Националната браншова организация Фета  ще се стреми към пълно преодоляване на този негативен фон. В тези национални усилия се надяваме  да имаме помощници, както на държавата и на самото общество.”-с това завърши словото си новоизбрания председател на организацията.

Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here