Говедовъдни новини – Уикенд 30

1

Ирландия: Преди няколко дни от Trendafil Jechev чрез фейсбук, получихме следният въпрос – “Кой определя цената на млякото и месото”.
Въпросът има само един отговор, и той е ПАЗАРА.
Сега допълваме, че спокойно можем да кажем, че все по-често се наблюдава и определяне на цената на млякото в зависимост от неговият състав.
Поради голямото търсене на масло, Ирландските мандрите ще плащат за по-голяма млечна мазнина.
Ирландската млечна кооперация Dairygold е направила промяна в ценообразуването на млякото, като досегашното съотношение белтъчини и мазнини 65:35 става 60:40.
С тази преоценката ирландските мандрите искат да се стимулира производството на масло…

Германия: Първите резултати от изследването на тревния силаж за 2017 г
LUFA NRW – е най-модерния, независим и високо специализиран Институт по аграрен и екологичен анализ на земеделието на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Създаден преди 130 години с голям опит в изследванията. LUFA NRW публикува първите констатации, относно качеството на тревните сенажи за 2017 г.
Съдържанието на сурови влакна е по-ниско от около 220 г/кг, което показва своевременно прибиране.
Високи остатъчни нива на захар в порядъка от 95 г/кг при постоянни пасища и или 121 г/кг при трева от полето (Acker ). Енергийните нива са високи, докато протеиновите нива са доста ниски. И все пак, колко мляко може да се произведе от тревен сенаж. Тъй като съществуват значителни разлики между сенажа, трябва поне една проба фураж да се изследва и то от всеки силоз.

Беларус: Министерството на земеделието и храните на Беларус подписа търговски договори с китайски компании за доставка на говеждо месо за 20 милиона долара. Договора на тези доставки е едногодишен и вече има изнесено месо за Китай в рамките на 1 млн. долара. Следващата стъпка ще е доставка на охладено говеждо  и птиче месо. В момента текат преговори за това.

Индия: най-големия млечен завод в Азия вече се строи. Той ще произвежда на ден 150 тона мляко на прах и 120 тона млечен белтък за бебешки храни. Собственик е индийската кооперация Amul, в щата Гуджарат .
Създадена през 1950 г., тя е запазена марка на кооперативен орган, който днес работи съвместно с над 3,6 милиона млекопроизводители в Гуджарат.

 САЩ: Бони Мохр, собственик на студио “Бони Мохр”, е първата жена, която получава най-престижната награда  на Националната млечна организация. Тази награда, давана ежегодно е признание за най-добрият художник, който има  изключително постижение и принос в представянето  на млечната промишленост.

Кариерата на Мор започва през 1988 г., когато Select Sires  и възлагат да рисува няколко от най-известните им бикове. След този първоначален проект тя се превърна в един от най-популярните и уважавани млечни художници в света. Днес нейните картини украсяват стените на много домовете на млекопроизводителите и предприятия в САЩ, Канада и около 30 страни по света.

Тя и досега остава вярна на корените си и съсредоточава работата си върху сцени в селските райони, особено крави и селскостопански животни. В момента Мохр създава средно от 5 до 15 оригинални произведения на изкуството всяка година, и продава между   2000 и 3000 репродукции годишно.

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here