Наредба (Проект) – хуманно отношение към животните

0

Министъра на земеделието няколко пъти заяви, че през септември ще бъде отворена МЯРКА 14 „ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ“ ОТ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020 Г.
В Държавен вестник бр. 63 от 28 юли е публикувана променената НАРЕДБА № 16 ОТ 3 ФЕВРУАРИ 2006 Г. ЗА ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ.
Това означава, че съвсем скоро ще излезе и Наредбата за прилагане на самата мярка и ще започне кандидатстването по нея. Въпросът е дали сме готови да отговорим на изискванията на двете Наредби.
Говедовъд.ею  публикува материала

НАРЕДБА № 16 – хуманно отношение към животните

МЗХ публикува и Проекта за Наредба ………. за прилагане на мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. До публикуването на Наредбата, същата бе обсъждана на две работни групи в присъствието на браншовите организации. Нормално е всичко да е „изчистено” и да се изчака необходимия срок за публикуването. Смятаме, че Наредбата ще бъде публикувана официално в този си вид и съответно ще трябва да бъде изпълнявана.
Все пак, който намери пропуски в Наредбата може да направи предложения за допълнения. Всъщност, най-добре е още отсега говедовъди и овцевъди да се запознаят с изискванията на Наредбата /все пак това е един от най-обемистите документи в рамките на 30 страници/ и да почнат да привеждат съгласно изискванията и фермите си. Предоставяме на вашето внимание тези членове а от ТУК можете да прочетете пълният текст на Наредбата.
Които желае да се запознае с хронологията по работата до написването на проекта на Наредбата може да се запознае с материалите публикувани от говедовъд.ею:

Мярка 14 „Хуманно отношение към животните“

Приближаваме към мярка 14 „Хуманно отношение към животните”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here