Стригане на овце – нов световен рекорд

0

Нова Зеландия разби световния рекорд за остригани овце принадлежащ на фермер, остригал за осем часа 605 броя овце. Новият рекордьор се казва Роуланд Смит и е от Нова Зеландия.
Смит открива състезанието в 7:00 сутринта и завърши в 17:00; Той работи на четири площадки през целия ден. Цялото събитие е предавано онлайн на живо. Във всяка от четирите площадки Смит остригва по 161 броя овце от породите Ромнимарш и кръстоки. Той прави подобрение на рекорда, само няколко месеца след като Леон Самюелс, от южния остров на Нова Зеландия, го постави през февруари тази година. Преди това рекордът не беше подобряван от 2010 г. насам.
Счита се, че новият рекорд е редовен и средното време за остригване на овца е за по-малко от 38 секунди, а при някои овце, времето е било и 34 секунди.
30-годишният Самюел е част на семейство от рекордисти. По-големият брат на Смит – Мат, който живее във Великобритания държи рекорда за броя на овце остригани за девет часа.
Междувременно съпругата и тъста на Смит, също са поставили преди това световни рекорди при стригане на овцете.Опитът за рекорда се контролира от екип от четирима световни рекордьори от Южна Африка, Нова Зеландия и Уелс.
По време на състезанието Смит е бил подкрепен от екип от близо 60 доброволци от Нова Зеландия, Англия, Уелс и Ирландия, които му помагали и окуражавали по време на събитието, като докарвали овцете, както и да свалят и опаковат вълната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here