Говедовъдни новини – Уикенд 32

0

Белгия: Белгийци  счупиха световния рекорд по непрекъсната работа на  барбекю и го държаха запалено и печащо апетитни мръвки в продължение на 51 часа, 51 минути и 51 секунди, заяви на 15 август агенция Belga. За това време, любителите на барбекюто са опекли над  четири хиляди парчета месо, които още топли са били раздадени за дегустация на многобройната публика. Наградата за световния рекорд се равнява на повече от 10 хиляди евро, които шампионите дали за благотворителност.  През цялото време на печене, процеса се контролирал от комисия от няколко експерти в областта на кулинарното изкуство.


Холандия:Ван Дам – държавния секретар по въпросите на икономиката и селското стопанство, иска да сложи край на клането на бременни животни. В предстоящия период, докато се изработи  законова забрана за клането на бременни животни от видовете – едър рогат добитък, свине, овце, кози и коне, са взети мерки,  и ще трябва да се гарантира, че бременните животни няма да се транспортират до кланиците.
Тези мерки ще допринесат за осигуряване на хуманното отношение към животните в последния период на бременността. Въпреки, че неродени животни в съответствие с най-новите научни изследвания, не изпитват болка, това  не може да се изключи напълно.


Германия: Селските лястовици са добре дошли сезонни гости в млечните ферми. Въпреки това, експертите препоръчват да се предприемат подходящи мерки за защита на чувствителни зони във фермите. Освен щастието което носят на къщата, лястовичката заедно с нейното потомство, консумира на ден по 1кг насекоми.
Въпреки това, лястовичи гнезда във фермите не са съвместими с изискванията за хигиена и немските фермери са получили от своите организации следните напътствия:
• Да не се допуска хранителната маса да бъде заразена с изпражнение на птици. Като контрамярка, земеделският производител трябва да гарантира, че той ще предотвратява подобни замърсявания, за което могат да се използват и технически средства..
• По принцип, на млечните продукти трябва да се осигури ефективна защита от вредителите, така че лястовици не трябва да летят свободно из фермата. Трябва да се поставят леки завеси с дупки, които да ги спират. След отлитането на птиците през есента веднага да се направи дезинфекция на помещенията, защото независимо, че птиците ги няма, евентуални причинители на заболявания може да са останали от тях във фермата.


България : Преди няколко дни, официално бе признато заболяването бруцелоза в Сливенска област.
Един селски тарикат внесъл няколко овце и кози от Гърция нелегално. Поне така се казва от БАБХ и епизодичната комисия на Сливенска област. Ако обаче, този човек е извършил всичко по правилата, институциите ще трябва да си понесат последствията. Това нещо, става точно в момент, когато браншовите организации са в диалог за облекчаване изискванията за директните продажби и отчасти Наредба 26.
След този случай, който си е направо престъпление срещу обществото, срещу собствения народ, защото само който е боледувал от това заболяване знае за какво става дума. Предал е своите другари и те ще продължат да чакат разрешение за продажби от фермите. Да се сърдят на своя колега, от кв.Речица – Сливен, който е купил заразени животни от първия и пренесъл заразата.
Как да станат тези така чакани директни доставки, без да се спазва правилата.


Холандия:Най-красивата крава на  Южна Холандия бе определена на  12 август в 60-тото издания на  Fokveedag Hellevoetsluis. Това е кравата Pie 2 Grana, тя е на  5-години и е дъщеря на  Dempsi х Shottle. Победата и бе дадена от комисия състояща се от един инспектор по родословие на кравите и един фермер.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here