Беларус – Китай: Проект за 1 000 000 000 долара

0

За съжаление тази инвестиция няма да дойде в България , а в Беларус. Китайските холдинги Xinrongji Holding Group и DRex Food Group ще разработят и реализират проекти в секторите на домашните птици и животновъдството в Беларус, на обща стойност един милиард долара. Новината дойде след среща между дружествата, съобщи министъра на земеделието и храните на Беларус.
Беларус е изнесла селскостопански продукти в Китай на стойност 4,2 милиона долара през първото тримесечие на 2017 г. и е регистрирала 50% увеличение в сравнение с предходната година, според официалната статистика. Очаква се до края на септември сумата ще достигне над 10 млн. долара.
По силата на споразумението, китайските ветеринарни инспектори ще посетят Беларус и се очаква да се получи одобрение за достави от месо в Китай до края на 2017 г. Също така това ще се случи и при птицевъдството. Досега Беларус основно изнасяше млечни продукти в Китай. Китайските инвеститори искат да разработят компании в Беларус с “инвестиции в модернизиране на съществуващите съоръжения” или изграждане на нови предприятия от нулата. Най-големият купувач на месо от Беларус е Русия, но последните доставки са били под натиск, след като руската ветеринари са направили изявления относно ниското качество и наличието на антибиотици в продуктите от месо. Беларус бе принудена да спре временно доставките на месо.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here