Един от най-успешните фермери в САЩ с майсторски клас и лекция в България

0

Как да направим печеливша, успешна, морална и чиста малка ферма? Как да следваме примера на свободните земеделци по света? Как да навлезем в техниките на възстановяващо се земеделие? Как да разработим независимо пазара си?

На тези и още въпроси ще отговори през есента най-известният американски фермер – Джоел Салатин, който пристига за първи път за среща с българската публика, сред която има и последователи на методите му в земеделието. Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система. Известен е от участието си във филмите “Корпорация Храна (Food Inc.) ”, “Американско месо (American Meat)”, “Прясно (Fresh)”.
Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в гр. Сандански на 28 и 29 септември за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами. Американецът ще сподели какво трябва да се знае през първите пет години и как се проектира, създава и бюджетира фермата. Ще покаже как могат да се интегрират различните животински системи за максимален ефект, плодородие и добиви и как се компостира във фермата. Салатин ще даде и ценни съвети за маркетинг, създаване на кооперативи и изграждане на успешна клиентска мрежа, както и за развитието на човешкия потенциал във фермата.

На 29 септември от 20:00 часа в Social Club вечерята с Джоел Салатин в в Центъра за дизайн, култура и иновации – Генератор, в Бизнес център Витоша на бул. Черни връх 47, София, почитателите на Салатин ще чуят историята и новаторските идеи на „най-добрия фермер в света“[1] в неформална обстановка и в много приятна компания, храна и вино.

Лекцията в София е на 30 септември в 10:30 ч. сутринта,. На лекцията всеки желаещ може да срещне и зададе въпросите си към гуруто на свободните земеделци по света и владетел на техниките за възстановяващо се земеделие.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, казва Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България.
Местата за събитията с Джоел Салатин в България са ограничен брой и достъпът до тях е срещу вход, който може да бъде заплатен през специалния сайт www.salatinbulgaria.com.
Посещението на Джоел Салатин у нас се случва с подкрепата на Фондация Америка за България и по покана на Чифлик Ливади.

източник:Интелиагро

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here