САЩ-увеличават се продажбите на кисело мляко

2

Гръцката категория кисело мляко представлява около 54% от продажбите на кисело мляко в САЩ. Преди девет години продажбите бяха само един процент, но именно тогава беше внесен този средиземноморски продукт.
Позовавайки се на тенденциите за момента, репортер на списание за млечната промишленост написа: “Мисля, че гръцкото кисело мляко промени изцяло навика на потреблението и на пазара в САЩ. Процентът е по-висок в категорията, но въпреки това само 33-34% от домакинства в САЩ консумират кисело мляко., което означава, че две трети от страната не ядат този продукт. Ако се направи сравнение с Европа и Канада, ние консумираме 25% по-малко кисело мляко от Канада и 50% по-малко от Европа. Мисля, че удвояване на продажбите на кисело мляко ще се случи в рамките на три години.”
Говедовъд.ею

2 КОМЕНТАРИ

  1. Да де, ама реалността е съвсем друга: това, че се ползва българска закваска е известно – но му слагат и нишесте, желатин, подсладители, овкусители, ароматизатори и т.н. – трудно може да мине за кисело мляко – гръцка им работа – нали те са измислили всичко……

  2. Между другото – най-разпространената марка “гръцко” кисело мляко в САЩ “Чобани” (Chobani) се прави от турчин с българска закваска – Балканска история………….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here