Говедовъдни новини – Уикенд 35

0

Белгия: Белгия забрани употребата на найлонови торбички в търговията на дребно. Забраната за използването на найлонови торбички в магазините влезе в сила от 01.09.2017 г в Белгия. За търговците има гратисен период  до края на ноември тази година, след това ще се налагат глоби от 5000 до 100 000 евро.


Румъния: румънският премиер  Михай Тудосе, обяви в парламента, че Румъния е шампион на Европа в преките плащания за земеделските производители и за усвояване на европейските фондове за селското стопанство. Инвестициите и субсидиите в селското стопанство са рекордни. Вече има такива и  в напоителната система. Усвояването на европейските средства е в размер на 5.2 милиарда евро, но тази сума ще бъде превишена до края на годината.


 Румъния: има вероятност страната  да загуби важен пазар за износ говеда и овце. Става дума за Израел.  Румънските фермери са основните доставчици  по отношение на говеда и овце. Блокирането на износа е необяснимо, и земеделските производители са се оплакали на комисията по земеделие на Европейския парламент.


Холандия: Friesland Campina  увеличи   цената за месец септември на биологичното мляко  до 49 евро за 100 килограма мляко. Това  се отнася за  мляко, съдържащо 3.47% белтъчини, 4,41% мазнини и 4,51%  лактоза и е без ДДС. Сумите се отнасят за средно доставка на 600 000 кг мляко годишно. Въпреки високите цени, това мляко представлява половин процент от общото производство в страната.


САЩ:10% по-висок процент заплождане. В Sexcel  вече се използва нова технология за обработка на спермата. Организацията съобщава, че при осеменяването на 37  милиона животни ,  спермата е получена по новата технология, която осигурява с 10% увеличаване на заплождането.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here