Последни новини от комшиите /Гърция/

1

Минаха два спокойни месеца за нашите говедовъди. Имаше само едно „мъркане” при обсъждането на помощта и пълно примирение при де минимиса. След това всичко си потече спокойно и доволно, както в оня виц, станал известен по време на гръцката криза.
Става дума за немския турист, който по време на кризата в Гърция отишъл в един хотел на морето, извадил 100 евро, сложил ги на масата пред собственика и казал- сега отивам да си харесам стая и ако намеря подходяща оставам. Взел ключовите и тръгнал по стаите. Веднага след него хотелиера взел стоте евро и хукнал да ги дава в супермаркета защото дължал пари. Собственика на маркета взел банкнотата и хукнал към кръчмаря да си плати взетото вино за магазина. Кръчмаря, както навсякъде, най-заможен тръгнал до проститутката щото не бил си плащал услугата. Тя пък хукнала към хотела защото и тя плащала за работната площадка. Оставила парите на масата и германеца пристигнал, оставил ключовите, казал не ми харесва стаята ви, взел си стоте евро и си тръгнал. Героите на този виц обаче всичките останали доволни.

Говедовъд.ею

В гр.Кардица /област Тесалия, централна Гърция/ в началото на август е констатирано заболяването Нодуларен дерматит. Гръцките ветеринари са взели всички мерки за ликвидиране на болните животни и строг режим в 25 километровата  зона.

– От 25 октомври 2017 г ще започне прякото изплащането на помощ на допустимите земеделски производители и животновъди до 70%”, е съобщил  министър на развитието Евангелос Aпостолоу, по време на обиколката си в селските райони на 14.09.2017г

– Холандската кооперация  FrieslandCampina  възнамерява да  проучи  възможностите за повече инвестиции в Гърция. FrieslandCampina Hellas беше сред първите компании, които гласуваха доверие на Гърция от началото на икономическата криза. През 2011 г. компанията инвестира в най-съвременното предприятие за преработка на мляко  в Патра, където прехвърля млекопроизводството от Германия, създавайки повече от 140 работни места. В същото време компанията въведе – и продължава да функционира – безпрецедентна програма за гръцкото животновъдство за оптимално управление и развитие на фермите, като по този начин подпомага гръцкото производство на сурово мляко.  В момента работят 470 души, без да са съкратени работни места или да намалят заплатите

– В следващите дни  Министерството на земеделието ще приеме  задължителното посочване на страната в която е произведено млякото. Също така заплащането на млякото трябва да става в 30 дневен срок. Целта на правителствената политика е да подкрепи и защити сектора приемайки тези промени.

Източник: По материали, изпратени ни от Холщайн за Гърция

.

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here