Обединеното кралство – нови шампиони

0

На 13.09.2017 г се проведе Денят на млекопреработвателите в Обединеното кралство. /прочетохте точно – денят е на млекопреработвателите/. Събитието се състоя в Международния център в Телфорд, Шропшър в ключовото време на годината, когато се вземат важни решения за зимата и освен изложението имаше обсъждане на предстоящото.
Единствената представителка на Шотландия от породата Джерсей, в борба с 200 свои колежки и от други породи, взема приз в това състезание.
Bluegrass Vindications Harp EX93 наближава петгодишна възраст. През февруари тя роди третото си теле, което е класифицирано с отлични 93 точки. През втората си лактация е дала 9,000 кг мляко с много високи компоненти на маслените мазнини (4,92%) и на протеините (3,7%). Тя е собственост семейство Йейтс в югозападната част на Шотландия, след като е закупена за 11 000 лири.

Illens Atwood Australia   е  Голямата шампионка  на изложението.

Внесена от Швейцария преди две години, за да се присъедини към стадо от 500 млекодайни крави. Тя се отелва с четвъртото си теле през април и сега дава 60 кг/ден с 3.2 процента протеини и 4.1 процента  мазнини.

Резервен шампион е Son Bright Spark 5

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here